Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Колективний договір повинен укладатися
2017-03-01

            Колективний договір є основним локально-правовим документом, що регулює виробничі, трудові, соціально-економічні відносини, узгоджує інтереси працівників і адміністрації. Він є єдиним актом у системі соціального партнерства, виконання зобов'язань якого може бути захищене у судовому порядку.

Обов'язкова наявність колективного договору на підприємствах, що є юридичними особами і використовують найману працю регламентується вимогами Кодексу Законів про Працю України, Закону України «Про колективні договори і угоди», вимогами пункту 7 статті 65 Господарського Кодексу України.

Колективний договір укладається між роботодавцем і найманими працівниками, або їх уповноваженими органами після переговорів і узгодження пропозицій двохсторонньою робочою комісією. Проект колективного договору обговорюється і затверджується загальними зборами трудового колективу. Протягом строку дії договору за взаємною згодою сторін можуть вноситись зміни і доповнення.

Колективні договори, а також зміни і доповнення в обов'язковому порядку повинні пройти повідомну реєстрацію місцевими органами державної виконавчої влади, як передбачає стаття 9 Закону України «Про колективні договори і угоди» та постанова Кабінету Міністрів України від 13.02.2013 року №115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».

Конституція України закріпила право кожного громадянина на працю та гарантії реалізації цих прав. На сьогодні колективний договір є дієвим інструментом соціального захисту працівників в процесі виробництва та стимулом дотримання роботодавцями вимог чинного законодавства з питань праці та інших питань соціальної політики.

Впродовж 2016 року до управління  соціального захисту населення Миргородської міської ради надано на повідомну реєстрацію 14 колективних договорів та 35 змін та доповнень.

Деякі підприємства затверджені колективні договори не зареєстрували, інші ж їх зовсім не мають.

Відповідно до вимог статті 17 Кодексу Законів про Працю України на новоствореному підприємстві, в установі, організації колективний договір укладається за ініціативою однієї із сторін у тримісячний строк після реєстрації суб'єкта господарської діяльності.

Тож нагадуємо роботодавцям, головам профспілкових комітетів, уповноваженим особам найманих працівників про необхідність розробки і затвердження колективних договорів.

Детальні консультації з приводу укладення та реєстрації колективного договору, змін та доповнень до нього можна отримати у відділу праці управління соціального захисту населення Миргородської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 92  кабінет №1 та за тел. 5-44-09.

Т. М. Овлах,

начальник відділу праці УСЗН

Миргородської міськради                                    

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 березня 2024 року

     
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]