Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Клумба замість смітника
2022-06-21

Останнім часом проблема стихійних звалищ у нашому місті стала однією з найгостріших. І прикро, що люди не розуміють того, що звалища -  це територія їхньої відповідальності та безпосередня участь в забрудненні міста. Варто зазначити, що всі відходи є об’єктом права власності, а відповідно до положень Цивільного кодексу, власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі. 

Відтак, відповідно до ЗУ “Про відходи”, забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів та сміття, у тому числі побутових відходів на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи та сміття дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей, а також естетичного вигляду міста.

Тому, в першу чергу, власник відходів повинен дотримуватися вимог поводження з ними та не допускати засмічення та забруднення території. Дуже гарну практику у боротьбі з такими стихійними звалищами розпочала інспекція з благоустрою - у  центрі міста замість смітника облаштувала клумбу. Там, де люди раніше викидали сміття, а також, де неодноразово ловили порушників, притягували їх до відповідальності, посадили зелені насадження. Спільно із КП “Спецкомунтранс” там розбили клумбу. Вони також закликають містян підхопити таку ініціативу та перетворювати смітники на квітники на своїх округах. Тим паче, в умовах війни потрібно цінувати та дбати про чистоту і  благоустрій міста, всієї громади. 

Тетяна Лукаш,

інспектор по роботі з органами самоорганізації населення (округ  2)

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]