Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Канадський досвід для українських міст
2016-06-17

Відомо, що Україна вже не перший рік співпрацює з Канадою задля реалізації спільних проектів, зокрема у сфері енергозбереження, розвитку інфраструктури, підтримки малого та середнього бізнесу тощо. Налагоджують діалог з іноземними колегами і представники миргородської влади. Так Миргород став одним з чотирьох міст Полтавщини, що долучились до українсько-канадського Проекту "ПРОМІС" (Партнерство для розвитку міст).

"ПРОМІС" – це спільний проект Асоціації міст України та канадських муніципалітетів. Спрямований він на зміцнення муніципального сектору в Україні шляхом розвитку місцевої демократії та підтримки процесів децентралізації.

Наприкінці травня в рамках реалізації Проекту було організовано навчальну поїздку до Канади очільників кількох українських міст. Серед учасників навчальної поїздки був і міський голова Миргорода Сергій Соломаха.

  • Нас запросили для того, аби продемонструвати найкращий канадський досвід у двох сферах: ефективне врядування та місцевий економічний розвиток, - розповів Сергій Павлович. – Звичайно, ми побачили там зовсім інший рівень роботи і, в першу чергу, що стосується взаємодії влади з громадою. Думаю, уже найближчим часом ми спробуємо застосувати дещо з канадських напрацювань у нашому місті.

Що ж стосується найближчих переваг від співпраці з "ПРОМІС", Миргород уже цього року отримає можливість безкоштовно розробити Стратегічний план розвитку міста. Консультативну та фінансову підтримку в цьому питанні надасть канадська сторона.

- У 2016 році закінчується дія Стратегічного плану, який було затверджено ще в 2006-ому. Розробка ж нового документу потребує певних фінансових затрат та залучення відповідних спеціалістів. Тому ми й вирішили в рамках проекту "ПРОМІС" написати новий Стратегічний план на п’ять років. Та, зважаючи на те, що в перспективі Миргород, можливо, буде об’єднуватися з найближчими населеними пунктами, і мова йтиме вже про розвиток не лише міста, а єдиної громади, ми вирішили підготувати спільний план для нашого регіону, - повідомив Сергій Соломаха.

Аби отримати принципову згоду на створення спільного плану, 17 червня Сергій Соломаха зустрівся з керівництвом Миргородського району, а також з головами найближчих населених пунктів. Після тривалого обговорення, присутні прийняли рішення про розробку єдиної стратегії.

Другим напрямком співпраці в рамках "ПРОМІС", поінформував Сергій Соломаха, стане впровадження заходів з підтримки малого та середнього бізнесу. Міський голова запропонував колегам уже зараз окреслити перспективні бізнес-проекти, які можна буде реалізувати за підтримки канадських фахівців.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]