Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Їхню творчість об’єднала любов до природи
2016-02-03

Днями у Миргородському краєзнавчому музеї відкрито іще одну колективну виставку мистецьких робіт. Цього разу трьох авторів: ландшафтного дизайнера і фітохудожника Атти Шевченко, майстра лозоплетіння Галини Попи та юної художниці-вишивальниці Анастасії Хриптової. І хоч майстрині працюють у різних жанрах і з різними матеріалами – їхні роботи об’єднує одне-єдине – любов до природи. Організатором цієї виставки стала  Заслужений майстер народної творчості України, неперевершена миргородчанка Атта Шевченко.

І хоча Атта Юріївна народилася не в Миргороді - миргородці давно вважають її своєю, бо ця майстриня одягає  наш  курорт «Миргород» у зелені шати й прикрашає коштовностями із квітів. Ось ця краса знайома і близька всім. Кожного року ми бачимо якісь нові зелені галявини, прикрашені незвичними для нашої місцевості деревами й кущами, чудові клумби, оригінальні фітокомпозиції. Одне з найоригінальніших її творінь -  малюнки пухом на оксамитовому папері.

 Дуже болісно Атта Юріївна сприймає події, що відбуваються на сході України. І саме на ці події вона відгукнулася  роботами «У відчаї: війна» і «Смуток. Тато на війні». Зрозуміло, творчість Атти Юріївни неодноразово відзначали  Почесними грамотами, золотою і срібною медалями досягнень народного господарства... Вона також удостоєна звання Заслуженого майстра народної творчості України. І судячи з робіт, що ми бачимо на виставці, це справді заслужений майстер, який має чимало учнів і послідовників, яких майстриня надихнула на свою творчість.

Одна з її послідовниць – майстер лозоплетіння Попа Галина Вікторівна, колишня жителька Житомирщини. Після Чорнобильської аварії в 1986 році вона відпочивала на миргородському  курорті і вперше познайомилася із роботами Атти Шевченко. І наскільки вони її вразили до глибини душі, що просто наштовхнули на новий вид діяльності, на новий вид творчості. Зараз Галина проживає у Миргороді й займатися улюбленою справою – лозоплетінням. Її роботи світлі, сонячні... Вони ніби дихають, видихають оте сонце, що лоза набрала за все літо.

І ще одна учасниця цієї виставки, юна художниця-вишивальниця Анастасія  Хриптова Анастасія, яка вишиває художні картини з десяти років й уже досягла майстерності у своїх роботах. Виставка триває, долучайтеся до народної творчості миргородських майстрів!

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]