Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Європейський інвестиційний банк обіцяє допомогти з реконструкцією Миргородської лікарні
2023-03-28

Відповідні домовленості між сторонами уже є. Про це повідомив міський голова Сергій Соломаха по завершенню конференції Консультативної групи з питань глобальних операцій ЄІБ (AG), до складу якої входять експерти з держав-членів ЄС, Європейської комісії та Європейської служби зовнішньої діяльності (EEAS). Поважне засідання, на якому Сергій Соломаха виступив онлайн, відбулося 27 березня, та проходило у змішаному форматі.

У конференції взяли участь Президент ЄІБ Вернер Хойєр, Віце-президент ЄІБ Тереза ​​Червінська, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та Кам’янський міський голова Андрій Білоусов.

На засіданні Консультативної групи йшлося про підтримку Євросоюзом України, про допомогу у відбудові зруйнованої російськими загарбниками української території.  Про фінансову та консультативну підтримку постраждалих від війни українців.

Саме завдяки підтримці Європейського Інвестиційного Банку протягом останніх чотирьох років на території Миргородської громади реконструйовано дві історичні будівлі - Центр естетичного виховання та стару будівлю школи №1, на базі якої функціонує Школа мистецтв. Наразі допомога потрібна для реконструкції місцевої лікарні. Під час онлайн виступу перед Консультативною групою міський голова аргументував цю потребу.

"Через загострення бойових дій на сході і півдні нашої країни у Миргородську громаду переїхали понад 10 тисяч ВПО, що становить більше 20% від загальної кількості населення громади. Люди приїжджають до нас і зараз. Вони потребують медичного обслуговування, житла, доступу до навчання тощо. Тому, після громадських обговорень, було прийняте рішення подавати для участі у відборі в рамках Програми з відновлення України у поточному році проєкт з реконструкції Миргородської лікарні інтенсивного лікування. Лікарня надає повний спектр медичної допомоги жителям 17 громад, в тому числі і ВПО, які туди перемістилися. Тому для нас реконструкція лікарні - це один з багатьох кроків, якими ми наближаємо перемогу, і дякуємо, що Європейський Інвестиційний Банк нас підтримує та обіцяє фінансову допомогу", - сказав Сергій Соломаха.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]