Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Єгор Воронцов – переможець конкурсу «Народні інструменти»
2016-07-08

5 липня у Районному будинку культури відбувся концерт лауреатів конкурсу «Народні інструменти», який було проведено у межах фестивалю «В гостях у Гоголя». 22 музики (гитаристи, бандуристи, баяністи, акордеоністи) з Київа, Харкова, Миргорода, Хорола, Донецьку показали досить високий рівень майстерності перед досвідченим жюрі з Харківського університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, яке очолив заслужений артист України, професор Володимир Доценко.

Кращими стали бандуристка Олена Михайловська (Миргород), гитаристи – Ярослава Косінова (Харків), Георгій Огнєв (Донецьк), Марк Дем’янченко (Харків), Юрій В’язінько (Миргород), акордеоніст Назарій Ковальчук (Миргород). А кращим з найкращих став наш земляк, який зараз вчиться у Київському музичному музучилищі ім. Р. Гліера – Єгор Воронцов.

Після концерту нам вдалося побесідувати з володарем «Гран-Прі» гитаристом Єгором Воронцовим.

Єгор розповів, що в Миргород він приїхав семирічним хлопчиком з далекої заполярної Воркути. Його батько – Костянтин Миколаєвич, шахтар, якось приїхав на відпочинок у Миргород – і вподобав наш край. Як тільки вийшов на пенсію – одразу переїхали в омріяне місто.

З дитинства Єгор захоплювався футболом та шахами. Але коли почув, як грають на гітарі його сусідка та однокласник, що навчалися в Миргородській музичній школі ім. А. П. Коломійця, закохався у цей інструмент. Але два роки він не міг вступити до цього навчального закладу. «У нас великий конкурс, ‑ пояснює директор школи Ірина Кацарська, ‑ і для того, щоб вступити до школи, передусім треба вчасно прийти: у травні, а не у вересні!». Отже, в 11 років Єгор вступив у 1 клас музичної школи, де на нього чекав легенда нашого міста – Митрофан Михайлович Карпенко.

«Я з ними не займаюсь, я створюю умови для самостійних занять, самостійного розвитку», ‑ поділився своїм секретом Митрофан Михайлович.

«Вчитель був особливо наполегливим! Урок тривав не 45 хвилин, а 2, а то й 3 години. І у нас ніколи не було канікул. Навіть коли музична школа закривалася на ремонт, ми займалися у вчителя вдома. А от в старших класах, останні 2 роки навчання, я вже більше займався сам, а Митрофан Михайлович мене тільки направляв, радив, але вже не сидів зі мною по 2‑3 години», ‑ розказав Єгор.

Минулого року Єгор вступив до Київського музичного училища, витримавши конкурс 4 абітурієнти на місце. Успішно вчиться, отримує стипендію, готується до фахового конкурсу.

Його батьки хвилюються, чи зможе їх син заробити на життя гітарою… «Зможу!», ‑ впевнено сказав Єгор. «Я вже заробляю. В Києві є можливість заробляти концертами, та і в Миргороді – також. Але я зараз цим не захоплююсь. Головне зараз для мене – вчитися!»

Тетяна Казакова,

фото Анфіси Сметаніної

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]