Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Як регулювати споживання тепла у будинку?
2019-01-16

Під час опалювального сезону нагальним стає питання, як зробити вдома комфортно і не переплачувати за опалення. Пропонуємо Вам деякі рекомендації фахівців. Споживання тепла для кожного житлового будинку індивідуальне і залежать від багатьох факторів. Наприклад, теплозахисні властивості будинку (стіни, дах, вікна, двері, підвали та ін.), від форми будинку (поверховість, «компактність» тощо), від температури зовнішнього і внутрішнього повітря, навіть від напрямку вітру. Два подібні будинки мають різне споживання тепла за один період.

Регулювати споживання тепла можна в кожній окремій багатоповерхівці. Мешканці самі визначають температурний режим — 18°С чи 25°С — та підтримують його. Варто пам'ятати, що збільшення температури повітря всередині приміщення на 1°С призводить до збільшення витрат теплової енергії у середньому на 5-7%. Звичайно, настільки ж зростає і вартість платежів за опалення.

Щоб самостійно регулювати споживання тепла в будинку, його мешканці можуть обрати відповідальну особу. Для цього вони на загальних зборах можуть визначитися з прийнятним для всіх температурним режимом всередині приміщень, обрати уповноваженого представника. Як показала практика, у будинках з регулюванням опалення, його вартість була до 20% нижчою, ніж у аналогічних багатоповерхівках, де мешканці регулюванням не займалися. 

Також потрібно дбайливо ставитися до місць загального користування в будинках. Усім мешканцям варто розуміти: щілини у вікнах на сходовій клітині, пошкоджені двері, котрі не закриваються, призведуть до зниження температури у під’їзді та квартирах, а опалюватися буде вулиця. Це в свою чергу призведе до збільшення втрат теплової енергії.

Для більш суттєвого зменшення споживання тепла потрібно вжити потужніші заходи. У першу чергу зменшувати втрати тепла можна завдяки утепленню будинків (стін, даху, горішніх та підвальних приміщень та ін.). Також власним коштом мешканці можуть встановлювати автоматизовані ІТП (індивідуальні теплові пункти) з погодним регулюванням. При цьому підбирати обладнання для кожного будинку мають фахівці.

Щоб зробити ці заходи доступнішими мешканцям Миргорода міська рада проводить конкурс енергоефективних проектів MO.GE.DI.CO. Конкурс проводиться за проектом MO.GE.DI.CO, тому участь можуть брати будинки, що підключені або будуть підключені до котельні по вул. Прорізній, 4-А. Бюджет конкурсу – один мільйон гривень. Заявки приймаються до 29 березня 2019 року. Подробиці про конкурс можна дізнатися за посиланням  http://myrgorod.pl.ua/news/konkurs-energoefektyvnyh-proektiv-mogedico.

Довідково: проект MO.GE.DI.CO реалізується в рамках другої фази Програми Європейського Союзу "Угода мерів - Демонстраційні Проекти 2". Термін виконання - 2018-2021 роки. Вартість проекту - 1 019,5 тис. євро, з яких грант від Європейського Союзу - 762,8 тис. євро, кошти міського бюджету - 256,7 тис. євро. Цілями Проекту є зниження викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочка № 10.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]