Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформаційний семінар
2015-06-15

У Миргороді пройшов інформаційний семінар щодо впровадження спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III". У рамках заходу відбулася офіційна передача підписаної Угоди про партнерство, укладена між Миргородським міським головою Сергієм Соломахою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Офіційний документ передала координатор Проекту в Полтавській області Галина Бут. Вона розповіла про упровадження спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – III", ознайомила з порядком реалізації мікропроектів ОСББ та назвала критерії, за якими визначатимуть переможця.  Як зауважила Галина Бут, перш за все, Проект покликаний розбудити у людей відчуття хазяїна і фінансово допомогти втілити ініціативи ОСББ.

 Міський голова підкреслив вкотре, що потрапивши до спільного проекту, грантові гроші треба використати. Нині, коли  набув чинності закон про ліквідацію МКЖЕУ, мешканцям доведеться шукати інші форми організації управління будинками і рано чи пізно доведеться відповідальність за їх утримання брати на себе. Беручи до уваги стан  будинків, утримання їх в належному потребує значних коштів. Чергову підтримку Проект надає ОСББ, а фахівці міської ради підкажуть, як скласти і виграти мікропроекти та отримати 12 тисяч євро на будинок. Миргород має значні напрацювання по залученню і використанню позабюджетних коштів. Щоби освоїти черговий грант, треба проявити ініціативу представникам ОСББ, визначити об’єм робіт та оформити заявку. У цьому також допоможуть спеціалісти відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту.

 

Загальна інформація про МРГ-3. Під час третьої фази Проект МРГ надаватиме підтримку обласним та місцевим органам влади щодо поширення кращих практик та досвіду із спільного планування та подальшого поширення підходу, орієнтованого на громаду, в Полтавській області. Діяльність Проекту МРГ буде спрямовано на відновлення базової соціальної та комунальної інфраструктури в таких пріоритетних сферах діяльності громад, як енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання спільно з  розвитком малого аграрного бізнесу. Проект надаватиме підтримку Уряду України у впровадженні реформ з децентралізації та поширенні інноваційних підходів щодо спільного планування та сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через центри управління знаннями та впровадження курсу в навчальні програми двадцяти університетів.

Третя фаза Проекту МРГ впроваджуватиметься протягом 2014-2018 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800,000 євро).  Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив по всій Україні.

 

Інформація про впровадження Проекту в області. Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Полтавській області розпочався у лютому 2008 року. Згодом  в Полтаській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в2011 року.   Протягом двох фаз Проекту МРГ  було реалізовано 105 проектів громад. Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

 

 
ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]