Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Іменини Миргорода - особливий день
2019-09-16

 Разом з першим подихом осені приходить до нас величне свято – День народження міста Миргород – нашого спільного дому, того куточка на Землі, який для кожного з нас став найріднішим і найдорожчим. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Це особливий день, бо іменини рідного міста – це свято єднання. Наше місто славиться людьми – талановитими, щирими, добрими і працьовитими, які створюють його матеріальне і духовне сьогодення й майбутнє.

З нагоди Дня народження Миргорода, 13 вересня 2019 року у літературно- меморіальному музеї імені Д. Гурамішвілі науковий співробітник музею Н.В.Годун провела літературну зустріч «Поетичний портрет рідного міста», в якій взяли участь студенти Університету III віку. Наталія Вікторівна розповіла про Миргород – місто прадавньої і новітньої історії, яке прославилося унікальними природними ресурсами, здобутками і духовними традиціями. Також додала, що у Миргороді народжувалися і довгий час жили і працювали видатні особистості, наші земляки, якими сьогодні пишається кожен житель міста. Це земля славетних постатей, діячів науки і культури, які в різний час тут проживали: філософ і поет Г.Сковорода, письменник, громадський діяч В.Капніст, український історик, етнограф В.Ломиковський, письменники - Т.Шевченко, П.Мирний, І.Рудченко, А.Свидницький, М.Гоголь, живописець В.Боровиковський, мистецтвознавець і художник О.Сластьон, видатний грузинський поет Д.Гурамішвілі, для якого Україна стала другою Батьківщиною.

З тих часів місто Миргород змінилося, набуло сучасних обрисів. Наше провінційне містечко з його чудовою природою зачаровує і надихає митців. Ліричні вірші про велич і красу нашого краю, його історію представили справжні майстри пера, члени літературного об’єднання «ДієСлово»: Л.Гараган, Л.Маркова, А.Орел, С.Кузнєцов, О.Олійник-Локай, Л.Васильченко та талановита студентка Університету III віку, поетеса М.Король. Кожен з них додав своїх  барв у портрет рідного міста. Всім присутнім також сподобався виступ гості заходу, поетеси Н.Дорогавцевої. Відвідувачі свята з захопленням та цікавістю переглянули відеонарис про місто, який підготували працівники музею та із радістю відповіли на запитання тесту на знання історії нашого міста, а наприкінці заходу звучав гімн Миргорода.

Підопічні Територіального центру отримали масу позитивних емоцій та щиро дякували директору музею імені Д.Гурамішвілі  Т.Г.Діденко та науковому співробітнику Н.В.Годун за чудове свято.

З метою популяризації екологічного виду транспорту святкувати День народження міста можна активно і позитивно. В цьому переконалися слухачі Університету III віку, які взяли участь у сонячному велопараді, проводжаючи сонячне літо і зустрічаючи яскраву осінь та подолавши дистанцію у 10 кілометрів. Тематикою велодня були яскраві сонячні кольори. На учасників чекали корисні подарунки- світловідбивачі і екоторбинки. Сонячний велодень був дуже яскравим і подарував підопічним Територіального центру незабутні враження. Тому вони зрозуміли – велопарад – це круто!

У рамках святкування Дня міста студенти Університету III віку взяли участь у флешмобі з наймасовішого виконання гімну Миргорода. Це, насправді, історична подія і  це було, дійсно, свято єднання!

Так хочеться, щоб наше місто  Миру з кожним роком розквітало  і ставало гарнішим, щоб краще жилося миргородцям, щоб ми ставали добрішими і милосерднішими один до одного та щоб спільне свято – іменини нашого міста, завжди єднало і гуртувало нас в одну родину. Нехай воно і надалі потопає в зелені, пахне квітами і славиться на всю країну!

   З Днем народження тебе, улюблене місто!

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]