Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Електронне пенсійне посвідчення - це унікальний сучасний технологічний інструмент
2018-10-22

Зміна підходів до обслуговування громадян, які звертаються до органів Пенсійного фонду, передбачає і зміну технологій, і скорочення документообігу, і зміну підходів в організації роботи. Однією з новацій, впроваджених минулого року, стало електронне пенсійне посвідчення.

На сьогодні в Полтавській області вже понад 10 тис. громадян користуються цим унікальним документом, який, з одного боку, є пенсійним посвідченням, а з другого – платіжною банківською карткою. Він дає змогу не тільки отримати пенсію, оплатити послуги онлайн, а й повністю користуватися всіма державними електронними сервісами.

На електронному чипі пенсійного посвідчення містяться персональні дані пенсіонера в електронному вигляді, його електронний цифровий підпис.

Для чого впроваджувалося електронне посвідчення? По-перше, для того, щоб ідентифікувати особу при зверненні, зокрема, до органів Пенсійного фонду, по-друге, щоб підтвердити статус особи, в тому числі для одержання певних пільг, соціальних знижок тощо, по-третє, щоб не допустити шахрайських схем і протиправних дій під час виплати пенсій і соціальних допомог, спростити процедуру їх одержання. Саме тому внутрішньо переміщені особи стали першою категорією громадян, яким почали видавати посвідчення.

Тепер власником електронного пенсійного посвідчення (ЕПП) може стати будь-який пенсіонер, який одержує пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України. Для цього потрібно звернутися до органу Пенсійного фонду України за місцем фактичного проживання і написати заяву (на бланку встановленого зразка) на виготовлення ЕПП. При цьому необхідні такі документи:

-          дві фотографії 30х25 мм;

-          оригінал паспорта;

-          ідентифікаційний код;

-          для внутрішньо переміщених осіб – довідка переселенця/пенсійне посвідчення.

Громадяни, які не мають рахунку в Ощадбанку, можуть відкрити такий рахунок або перед зверненням в управління Пенсійного фонду, або ж тоді, коли забиратимуть виготовлене ЕПП.

Дуже важливим є те, що Пенсійний фонд України не витрачає на електронні пенсійні посвідчення жодної копійки, адже всі витрати здійснює банк, який використовує цей документ як пенсійну картку.

Працівники Пенсійного фонду пропонують своїм підопічним долучитися до новітніх технологій і скористатися перевагами сучасного електронного інструменту.

 

Інформаційно — консультативна служба

Миргородського об'єднаного управління Пенсійного фонду України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]