Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Допомога ВПО: на захисті прав спільними зусиллями
2016-12-05

У Миргороді презентували  Проект  «Захист прав та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб у Полтавській області». Допомога ВПО – одне з ключових завдань для органів влади та громадськості на сьогодні. За підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, протягом наступних 6-ти місяців на Полтавщині реалізовуватиметься проект «Забезпечення прав та законних інтересів ВПО у Полтавській області», - розповіла  секретар міської ради Наталія Гирка.

Міста, в яких реалізовуватиметься проект: Полтава, Миргород та Горішні Плавні, адже саме в цих містах зареєстрована найбільша кількість внутрішньопереміщених осіб.

Головна мета проекту - створення умов для перебування та інтеграції внутрішньо переміщених осіб, що сприятиме зміцненню потенціалу місцевих органів влади та неурядових організацій в ефективному управлінні кризовими ситуаціями у соціальній сфері.

Майже з перших днів військових дій на Сході України, місцева влада за розпочала надавати допомогу ВПО. Багато зусиль доклали також громадські та міжнародні організації.

Керівник юридичної служби БО «Світло надії» Оксана Мізік наголосила на тому, що наразі проблеми внутрішньо переміщених осіб змінюються: «Якщо раніше вони потребували житла, роботи, відновлення документів, то зараз приєднуються нові: медичне обслуговування, юридична допомога, захист майна. БО «Світло надії» спільно із партнерами сприятиме у покращенні можливості доступу ВПО до першочергових та спеціальних медичних, соціальних, адміністративних послуг, включно з послугами соціально-психологічної реабілітації, створенню умов для покращення взаємодії та інтеграції ВПО до приймаючих громад, доступу до освіти та місцевого ринку праці, тощо».

У рамках проекту на базі центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Миргородської міської ради щоденно надається безкоштовна юридична підтримка для внутрішньо переміщених осіб спеціалістом БО «Світло надії». Також заплановано виїзди мобільної бригади надання правової допомоги у віддалені райони області. Крім цього, проводитимуться заходи для підвищення рівня поінформованості ВПО щодо діючого законодавства, нормативної бази про їхні права.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]