Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До уваги власників тварин
2019-04-17

Блутанг (катаральна лихоманка овець, синій язик) – це інфекційне вірусне захворювання всіх жуйних тварин( великої рогатої худоби, овець, кіз, оленів, буйволів, лосів та ін..).

Захворювання найчастіше вражає овець і характеризується високою температурою тіла ( до 42,5 градусів), гіперемією шкіри голови, губ, слизових оболонок ротової порожнини, що вкриваються кровоточивими виразками. Язик може набувати червоно-синього відтінку, набрякати. З ротової порожнини витікає піниста слина, носові виділення мають гнійний характер. У деяких тварин спостерігається почервоніння і опухання вінчика основи шкіри копитець, досить болючого при пальпації. У тварин утруднюється прийом кормів, що призводить до виснаження та загибелі. У овець можливі аборти.

      Переносниками хвороби є комахи, мокреці. Зараження відбувається в основному при теплій та вологій погоді, тому блутанг поширюється влітку. Захворюваність спадає при зниженні температури повітря.

     Діагноз на захворювання ставиться на основі клінічних  ознак та дослідження крові від хворої тварини.

    Специфічне лікування блутангу відсутнє, симптоматичне – антибіотикотерапія та дієтотерапія.

     Для профілактики виникнення цієї хвороби власникам тварин перед виводом їх на пасовища необхідно обробляти засобами, що відлякують комах. В теплу пору року проводити дезінсекцію тваринницьких приміщень. Проводити заходи, направлені на знищення стаціонарних ареалів мешкання комах-переносників збудника хвороби.

Рекомендуємо Вам при будь-яких проявах ознак хвороби у тварин не займатися самолікуванням, а негайно звертатися в державну лікарню ветеринарної медицини за тел. 4-40-82 або до ветеринарного лікаря, який обслуговує ваш населений пункт.

Пам'ятайте: лише суворе дотримання цих вимог дасть можливість уникнути виникнення захворювання та економічних збитків.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]