Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До уваги батьків майбутніх першокласників!
2018-06-01

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про освіту»,   наказу Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування  та переведення  учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти» змінено правила прийому дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти.

Зазначений Порядок визначає, що за кожною школою закріплюється територія обслуговування, щоб забезпечити кожній дитині «право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи».

            Зарахування до 1-го класу закладу здійснюється відповідно до наказу його керівника, що видається на підставі заяви одного з батьків дитини. До заяви додаються такі документи:

  1. Копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії необхідно мати оригінал документа);
  2. Оригінал або копія медичної довідки (форма №086-1/о). На момент видання наказу має бути оригінал довідки.

Діти або один з їх  батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту  або якій надано тимчасовий захист, та які не мають свідоцтва  про народження дитини, зараховуються без подання документа.

           Зарахування дітей до закладу освіти здійснюється, як правило, до початку навчального року та відповідно до території обслуговування.

            Інформація про закріплену за закладом територію обслуговування, спроможність закладу освіти, кількість учнів у кожному класі та, відповідно, наявність вільних місць у кожному з них обов’язково оприлюднюється в закладі освіти та на його веб-сайті.             Інформація про наявність вільних місць оприлюднюється також упродовж двох робочих днів з дня появи вільного (вільних) місця (місць) протягом календарного року.

            Заяву про зарахування до першого класу закладу освіти, за яким закріплена територія обслуговування , на якій проживає  дитина та перелічені документи подаються до закладу до 31 травня. Крім того відповідні заяви можуть подаватись і до інших закладів для зарахування на вільні місця.

            Впродовж 01-15 червня заяви про зарахування не приймаються, що не виключає можливості подавати заяви після 15 червня на вільні місця.

            Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв не перевищує спроможності закладу, то не пізніше 01 червня видається наказ про зарахування  усіх дітей до закладу.

            Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць у першому класі, зарахування відбувається за такими правилами:

1) до 01 червня включно зараховуються усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (у разі його наявності);

2) до 15 червня включно на вільні місця зараховуються діти, які не проживають на території обслуговування цього закладу, за результатами жеребкування;

3) до 15 червня включно зараховуються на вільні місця та за умови утворення окремого (окремих) класу (класів) також і ті діти, які не проживають на території обслуговування цього закладу, але мають бажання здобувати освіту за освітньою програмою, що використовується закладом освіти та затверджена Державною службою якості освіти України. У випадку якщо кількість поданих заяв перевищує загальну кількість місць у

такому класі (класах), зарахування дітей відбувається за результатами жеребкування.

            Порядок проведення жеребкування для зарахування дітей до закладу на вільні місця визначений зазначеним документом. Жеребкування є заходом публічного характеру, на якому можуть бути присутні батьки дітей, представники засобів масової інформації та громадських об’єднань, зареєстрованих в установленому порядку.

 

Головний спеціаліст відділу освіти                               Л.М. Похно

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]