Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Для миргородців створять Центр первинної медико-санітарної допомоги
2018-03-23

У Миргороді продовжать реалізацію заходів, спрямованих на поліпшення якості та доступності первинної медичної допомоги безпосередньо за місцем проживання. На 36 сесії міської ради сьомого скликання, що відбулася 22 березня, депутати підтримали рішення "Про створення комунального некомерційного підприємства "Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Миргородської міської ради. На першочергові заходи: будівництво амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги в мікрорайонах міста: “Мінзаводський”, “Личанка” та  “Спортивний” з бюджету передбачили 3 675 тис. грн.

Низка питань порядку денного чергової сесії стосувалася саме системи охорони здоров'я. Невтішні результати перевірки роботи Миргородської ЦРЛ обласним Департаментом охорони здоров'я та скарги громадян на неякісне медичне обслуговування стали мотивом для пошуку альтернативних форм допомоги громадянам міста. Врахувавши позитивні відгуки миргородців, які обслуговуються у амбулаторії на вулиці Багачанській  та вивчивши досвід інших міст, на місцевому рівні запропонували розширити мережу сімейних амбулаторних відділень. У мікрорайоні “Мінзаводський”, “Личанка” та “Спортивний” збудують нові об'єкти, у "Почапцях" реконструюють дієву амбулаторію. Координуватиме цей напрямок роботи заступник міського голови Борис Баришполець та новостворений профільний відділ при міській раді. Найближчим часом буде також розроблено міську програму розвитку охорони здоров'я на 2018-2019 роки.

Коментуючи ухвалені рішення міський голова Сергій Соломаха підкреслив, що кроки, які у системі охорони здоров'я на місцевому рівні потрібно було зробити набагато раніше, спрямовані на модернізацію системи первинної ланки. Розроблені заходи  сприятимуть наближенню медицини до людей та найголовніше - поліпшать якість обслуговування миргородців. Кошти, які виділили на будівництво амбулаторій, так би мовити запозичили за рахунок перерозподілу бюджетних призначень по головних розпорядниках. За підсумками виконання бюджету за шість місяців ці гроші повернуть на їх рахунки, - пояснив Сергій Соломаха.

Також на сесії було обговорено питання про стан доступності та якості медичних послуг для жителів міста. Доповідали головний лікар Миргородської ЦРЛ Ярослав Будний, радник міського голови з питань охорони здоров'я та реформування медичної галузі на громадських засадах Юрій Хавер. Інформація керівників медичних установ викликали у депутатів чимало запитань та емоційних виступів.

У ході пленарного засідання також було розглянуто, обговорено та ухвалено рішення з питань щодо оновленої методи відшкодування перевізникам компенсації за пільгове перевезення на міських маршрутах загального користування, програм будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури та капітального ремонту житлового фонду на поточний та наступні роки, затвердження Статуту Миргородського міського Центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" в новій редакції та інші.

Результати голосування по кожному рішенню 36 сесії міської ради сьомого скликання можна переглянути за посиланням.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]