Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Діалог: влада - роботодавці - профспілки
2017-11-13

Соціальний діалог - це процес визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та прийняття узгоджених рішень у сфері праці сторонами соціального діалогу, які представляють інтереси працівників, роботодавців та держави.

Для вдосконалення соціального діалогу в місті укладена Угода між виконавчим комітетом Миргородської міської ради, об’єднанням роботодавців та координаційною радою профспілок на 2015-2017 роки.

В Угоді сторони беруть на себе зобов’язання щодо сприяння розвитку вітчизняного виробництва, забезпечення продуктивної зайнятості, оплати праці, охорони праці та здоров’я працюючих, соціальний захист та інші зобов’язання.

Одним з негативних факторів,  який впливає  на стан соціально- трудових відносин в місті є несвоєчасна виплата заробітної плати найманим працівникам. Станом на 01.11.2017 року на 4 підприємствах - боржниках заборгованість становила 3000,6 тис. грн. у порівнянні з 01.01.2017 року вона зменшилась на 482,8 тис. грн. або на 13,9 %. Проводиться робота по легалізації зайнятості населення та заробітної плати. Впродовж 2017 року робочою групою проведено 7 рейдів, спостережено 41 суб’єкт господарської діяльності, виявлено 6 найманих працівників, які працювали без оформлення трудових відносин.

З метою координації діяльності, пов’язаної з колективно- договірним регулюванням соціально - економічних і трудових відносин сторони соціального діалогу сприяли укладанню колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях міста. Колективними договорами станом на 01.11. 2017 року охоплено 97,7% підприємств, установ та організацій міста. У  колективних договорах є зобов’язання сторін щодо організації праці, оплати праці, тривалості робочого часу та відпочинку, охорони праці, надання  соціальних пільг та гарантій найманим працівникам.

Роботодавці підприємств міста у 2017 році спрямовували свою діяльність на створення умов для забезпечення стабільного та ефективного процесу виробництва, безпечної та ефективної праці. Трудові відносини між роботодавцями та найманими працівниками вирішувались на основі узгодження інтересів сторін.

Профспілками здійснюється громадський контроль за додержанням чинного законодавства про працю, надаються консультації та правова допомога працівникам у захисті їх прав.

Тристороння соціально - економічна рада вирішила, що сторони соціального діалогу повинні забезпечити координацію спільних дій та вжити додакових заходів щодо виконання укладеної Угоди.

В. Ф. Шабатура,

головний спеціаліст відділу праці

      управління соціального захисту

                                                                                                                                      населення

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]