Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Десятий Велофорум
2018-10-10

Міжгалузева конференція на перетині транспортної політики, сталого місцевого розвитку та громадянського суспільства "Велофорум" відбулася 5-7 жовтня у Івано-Франківську. "Велофорум" проводиться вже десятий рік поспіль. Його учасники - активісти громадського сектору, представники органів місцевого самоврядування, спеціалісти з містопланування і транспортної інфраструктури, студенти. Спікерами заходу стали українські та європейські експерти. Миргород на Велофорумі представляла начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Усик.

Учасники говорили про дослідження у сфері велотранспорту, інструменти залучення до велоуху, велосипед та бізнес, а також про те, як почати розвивати велотранспорт. Своїми напрацюваннями поділилися представники різних українських міст, як Київ, Львів, Івано-Франківськ, Дніпро, Одеса, Вінниця, Хмельницький, Кривий Ріг, Чернівці, а також гості з Прешова, Мінська, Будапешта, Любліна.

Єнс Петер Хансен (Jens Peter Hansen), Європейська федерація велосипедистів (ECF), Асоціація велосипедистів Данії, муніципалітет м. Рандерс (Данія), вважає велосипед "швейцарським ножем" для суспільства (бо двоколісний корисний у різних аспектах: і здорово, і зручно, і дешево, і екологічно та розвантажує міський простір). А на думку Павла Гаіна (Pavel Gaina), Loendersloot Groep (Нідерланди), Нідерланди викликають в іноземця "велокультурний шок" (бо вражає і розвинена веломережа, і культура ставлення до велосипедиста, і популярність двоколісного - їздять усі, від дітей до вагітних жінок і в будь-яку пору року).

 

Jens Peter Hansen розповідає, що в одній зі статей у The Guardian були опубліковані результати дослідження про вплив велоїзди на здоров'я людини. І це вражає: 50 велокм на тиждень зменшує:

- ризик ранньої смертності на 40%;

- ризик серцево-судинних захворювань на 52%;

- ризик захворіти на рак на 45%.

А велоспорт позитивно впливає на психічне здоров'я.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]