Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Чужих дітей не буває
2018-03-23

6 лютого 2018 року вступив в дію Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Закон запровадив нові заходи примусу до неплатників аліментів, зокрема, тих, хто не платить аліменти понад 6 місяців позбавлятимуть права виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати, вирішувати, чи має право його дитина покидати територію країни.

Окрім цього, боржників будуть притягати до адміністративної відповідальності у вигляді виконання суспільно-корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною.

За словами голови комісії з питань захисту прав дитини, секретаря міської ради Наталії Гирки, на засіданнях систематично розглядають питання про невиконання батьками батьківських обов'язків, обговорюють конкретні випадки та  наголошують про необхідність утримання належним чином дітей , а також роз'яснюють наслідки порушень прав дитини. Відповідно до Сімейного кодексу, несплата аліментів є приводом щодо порушення питання про позбавлення батьківських прав.

Спільна робота, спрямована на забезпечення прав дітей в питанні сплат аліментів, проходить під девізом "Чужих дітей не буває". Варто також зазначити, що Міністерством юстиції України з 06 лютого 2018 запущено реєстр боржників аліментів, який доступний кожному. Особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад 3 місяці потрапляють до так званої #ДошкиГаньби. Ця інформація є в загальному доступі за посиланням.

Також у Миргороді працює мобільна робоча група виконавчої служби із примусового виконання рішень.  Разом зі столичними колегами, працівниками Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України виконавча служба розпочала процес опису, а згодом реалізації майна боржників за сплату аліментів.

У відділах виконавчої служби Полтавської області перебуває на виконанні 24 345 виконавчих документів, з яких по 6444 заборгованість перевищує суму платежів за три місяці, по 2739 борг за більше ніж один рік.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]