Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Чому важливо сплачувати податки до бюджету Миргородської громади?
2022-02-14

Наша громада є відносно молодою, бо утворена з січня 2021 року. Як перед кожним органом місцевого самоврядування, перед нами постали завдання забезпечення якісного та комфортного проживання наших жителів, надання якісних адміністративних, освітніх, соціальних, культурних та багатьох інших послуг.

   Для забезпечення виконання своїх функцій, створення належного життєвого середовища для населення громади, органи місцевого самоврядування повинні мати у своєму розпорядженні достатні фінансові ресурси, основу яких складають кошти відповідних бюджетів. Одним із важливих джерел доходів бюджетів органів місцевого самоврядування є місцеві податки і збори.

     Економічна сутність системи місцевого оподаткування полягає в тому, що вона забезпечує органи місцевої влади фінансовими ресурсами для здійснення функцій, передбачених Конституцією України та іншими законодавчими актами. Надходження місцевих податків і зборів забезпечує проведення соціальної політики вирівнювання рівнів соціального та економічного розвитку територій, а також комплексного розвитку територій. Таким чином, основне призначення місцевих податків і зборів полягає у створенні необхідної фінансової бази для місцевого самоврядування.

        У  Миргородській громаді саме місцеві податки і збори становлять основну доходну статтю бюджету громади і направляються на підтримку та розвиток місцевої інфраструктури. 

      У 2021 році бюджет громади до загального фонду отримав 341,6 млн. грн. В надходженнях бюджету питома вага податку з доходів фізичних осіб становить 55,2%, місцевих податків, в т.ч. плати за землю та податку на нерухоме майно, єдиного податку, - 36 %, або 188,6 млн.грн. Надходження у розрахунку на одного мешканця громади у 2021 році становили 6 932,54 грн.

      Завдяки своєчасній сплаті податків підприємствами та свідомими жителями громади із загального фонду на утримання установ освіти у 2021 році спрямовано більше 130 млн.грн, на розвиток охорони здоров`я використано 36,2 млн.грн, на соціальний захист населення – 22 млн.грн, на утримання закладів культури спрямовано 24,7 млн.грн, фізичної культури і спорту – 6,7 млн.грн. На утримання житлово-комунального господарства освоєно коштів на  суму 32,4 млн.грн, на реконструкцію, капітальний ремонт та будівництво спрямовано кошти в сумі більше 13 млн.грн. Також фінансувались інші напрямки розвитку громади.

      Своєчасне фінансування шкіл, дитячих садочків, лікарень, прибирання та благоустрій міста та сіл напряму залежать від   вчасно сплачених податків жителями громади.

     На жаль, станом на 01 січня 2022 року заборгованість громадян, які мають земельні ділянки, нерухоме майно на території громади, або здійснюють підприємницьку діяльність, до бюджету Миргородської громади складає майже 7 мільйонів гривень.

      Дізнатись інформацію щодо заборгованості громадяни можуть в особистому кабінеті на сайті Державної податкової служби або звернувшись особисто до Центру обслуговування платників Миргородської ДПІ за адресою м. Миргород вул. Кашинського, 26А,  або за телефоном 5-21-60.

     Також виявлено непоодинокі факти, коли власники будівель, приміщень чи земельних ділянок, не отримавши від податкової служби повідомлень на сплату податків, не звертаються до органів ДПС для проведення звірки, тим самим ухиляючись від сплати податків до бюджету громади. Тільки за 2021 рік встановлено більше трьох тисяч таких випадків.

  Враховуючи викладене, з метою уникнення додаткового навантаження у вигляді нарахування штрафних санкцій та пені за несвоєчасну сплату, звертаємося до платників податків своєчасно та у повному обсязі виконувати зобов’язання щодо сплати усіх податків, зборів та платежів, зокрема до місцевого бюджету.

  Наталія МОЛОЧКО, 

заступник міського голови

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]