Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Білий кінь"- шлях від задуму до втілення
2020-12-14

Програма "Місто Активних Громадян" (МАГ) дала можливість вкотре переконатися у тому, що мрії здійснюються, а дива трапляються із тими, хто в них по-справжньому вірить та сміливо крокує їм назустріч! На щастя, навіть карантин не став на заваді! Отже, на початку грудня до скарбнички творчих доробків миргородських літераторів увійшло нове видання. «Білий Кінь» -  збірка поезії та прози юних літераторів Миргородщини, які входять до однойменного молодіжного літературного об’єднання та неодноразово брали участь у щорічних загальноміських проєктах: конкурсі «Молоді літератори Миргорода» та  Літературному форумі «Поезія, одягнена у джинси…». 

Об’єднання було засноване у 2016 році поетесою, письменницею Людмилою Шумейко, до «Білого Коня» увійшла літературно обдарована молодь віком від 7 до 35 років. Творчі досягнення  авторів за 5 років існування об’єднання сягнули обласного, Всеукраїнського та навіть міжнародного рівня.

Видання «Білий Кінь» присвячене світлій пам’яті знаного миргородського журналіста, художника, громадського діяча Олександра Івановича Черкаса (1930-2012), який протягом 33-х років очолював міські літературні об’єднання: «Любисток» та «Рідне слово».

Збірка була надрукована у ТОВ Видавництві «Миргород», тираж - 200 примірників. Видання містить 200 сторінок,  до нього увійшли роботи 24 авторів. Хронологія розвитку об’єднання «Білий Кінь» знайомить читачів із результатами конкурсів та форумів, із визначними творчими подіями, літературними вечорами та зустрічами. Наведено перелік численних визнань та почесних нагород. На розсуд читачів представлено різноманітні літературні жанри: вірші, есе, новели, казки, байки, віршована проза, хайку, монофони, пісні, сонети. До окремих розділів видання увійшли творчі біографії та вірші  трьох лавреаток Перших премій і Гран-прі: Поліни Туриченко, Ярослави Осадчої та Валерії Сергєєвої, а також інформація про постійних членів журі конкурсу: Людмилу Маркову, Ірину Карач, Віру Явтушенко та Людмилу Шумейко. Видання містить кольорові сторінки - це своєрідний фото-колаж церемоній нагородження та визначних подій. До збірки також увійшли авторські тексти дитячих пісень поетеси та упорядниці видання Людмили Шумейко. На громадських засадах до роботи над книгою долучилися: літературний редактор Ірина Карач та технічний редактор Віра Явтушенко. Кропітка праця над виданням тривала декілька місяців.

Згодно умов Проєкту Місто Активних Громадян - 85% коштів на видання книги було надано Миргородською міською радою (17 935 грн.), решту – 15% внесла ініціативна група (3165 грн.).

Збірка «Білий Кінь» вже завітала до більшості загальноосвітніх шкіл  міста, мандрує до авторів, їй неабияк раді вчителі-мовники, які вже натхненно планують різноманітні тематичні заходи. Радо зустрічають видання у бібліотеках та читальних  залах міста, району та області.  Книга адресована широкому колу читачів!

Безумовно, поява видання є прекрасним стимулом для молодого підростаючого покоління, яке спрямовує свій погляд у бік творчого саморозвитку та прагне знайти однодумців, аби стрімко розвивати свій літературний талант.

Молодіжне літературне об’єднання «Білий Кінь» щиро вдячне Миргородській міській раді за всебічну підтримку та можливість закарбувати творчість молоді й у такий спосіб зроби власний внесок  в історію творчого розвитку нашого міста.

ЛЮДМИЛА ШУМЕЙКО,

 

автор-упорядник видання,

лавреатка Літературно-мистецької

премії імені Антона Шевченка

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]