Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Безпечна поведінка дітей на дорогах
2016-06-13

Дитячий травматизм на дорозі - чи не найголовніша проблема на сьогодні для інспекторів поліції. Справа в тому, що до Правил дорожнього руху нешанобливо ставляться, в першу чергу, дорослі. Діти беруть з них приклад і переходять дорогу в недозволеному місці або на заборонений сигнал, ризикуючи потрапити під колеса. Працівники поліції рекомендують пішоходам, особливо дітям, з метою власної безпеки, в темний час доби носити речі з елементами, які відбивають світло. Адже за статистикою, кожна третя дорожньо-транспортна пригода з пішоходами трапляється в темний час доби. В результаті — на дорогах гинуть сотні українців. Серед потерпілих є й діти.

Інспектори поліції Миргородського відділення поліції рекомендують всім пішоходам та батькам юних учасників дорожнього руху, виділити себе в темноті, одягаючи речі, на яких є елементи, що відбивають світло. Це допоможе водієві вчасно зорієнтуватись у обстановці, а вам – залишитися живими!У скоєнні ДТП з участю пішоходів не завжди є винуватцями водії. Багато пішоходів переходять вулиці та дороги у невстановлених для цього місцях, поза пішохідними переходами. Особливо небезпечними такі дії стають в темний час доби. У темряві водії просто не встигають адекватно зреагувати на раптову появу людини на проїжджій частині і допускають наїзди на перехожих.       

      Саме тому, хотілося б звернутися до батьків. Головна відповідальність у вихованні грамотного учасника дорожнього руху лежить на Вас. Постійно роз'яснюйте дітям необхідність дотримання Правил дорожнього руху, вчіть їх орієнтуватися в дорожній обстановці; перед виходом на вулицю, нагадуйте дитині про правила поведінки поблизу проїжджої частини; при переході через дорогу тримайте міцно дитину за руку, допоможіть дітям вибрати найбезпечніший маршрут від будинку до школи, дотримуйтеся безпеки в громадському транспорті: не виходьте з дитиною на проїжджу частину із-за стоячого транспорту, із-за кущів, не оглянувши попередньо дороги, - це типова помилка, і не можна допускати, щоб діти її повторювали!Нне дозволяйте дітям гратися поблизу доріг і на проїжджій частині вулиці. І головне,  будьте прикладом для дітей у дотриманні Правил дорожнього руху. Адже життя й здоров'я дітей в наших руках!

За матеріалам Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]