Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Безбар’єрне середовище - обов’язкова норма державних будівельних норм
2019-03-28

"Децентралізація в будівництві. Інклюзивність будівель по новому". Семінар на таку тему відбувся 27 березня в залі засідань Миргородської міської ради за участю першого заступника міського голови Сергія Швайки. Під час семінару заступник начальника управління архітектури та державного архітектурно-будівельного контролю Бессонова О. І. повідомила,  що з початку отримання в квітні 2018 року функцій державного архітектурно-будівельного контролю в рамках децентралізації по м. Миргороду зареєстровано 163 повідомлення про початок виконання будівельних робіт та 256 декларацій про готовність об'єктів до  експлуатації.

Також було представлено нові  державні будівельні норми, які набирають чинність в 2019 році, зокрема більш детально головним спеціалістом Безпальченко І.С. було анонсовано ДБН В.2.2-40:2018 "Інклюзиність  будівель і споруд". Новий ДБН вступає в дію 01 квітня 2019 року та несе не «рекомендаційний» характер, а обов'язковий. Тобто, тепер практично все будівництво буде виконуватися з урахуванням безбар'єрного середовища. У ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”  наведені всі необхідні технічні характеристики влаштування елементів безбар’єрності, а також конкретні візуальні приклади, як це потрібно робити. Зокрема, у документі йдеться про облаштування:

  • пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату;
  • тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля, інших візуальних елементів і аудіопокажчиків для людей з порушеннями зору;
  • дублювання важливої звукової інформації текстами, організації сурдоперекладу, використання систем звукопідсилення для людей з порушеннями слуху.

Учасники семінару охоче підтримали його меседж: "Створимо безбар’єрне, безпечне, жваве, витривале місто доступне для всіх, разом!"

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]