Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Автоматизована передача показників лічильників у дії!
2019-05-29

Щоденний облік енергоресурсів дає можливість використовувати їх раціональніше. Саме такий облік запроваджено в бюджетних установах міста з 2012 року. До січня цього року відповідальними особами з 29 бюджетних установ заносилися дані по споживанню енергоресурсів до системи енергомоніторингу в ручному режимі з 45 лічильників електричної енергії, 25 приладів обліку теплової енергії, 8 лічильників газу та 32 лічильників холодної води.

З початку 2019 року в системі онлайн-моніторингу кількість будівель збільшилася до 37 і відповідно збільшилася кількість приладів обліку. Основним недоліком ручного введення є людський фактор, що може служити причиною помилок (випадкових або навмисних) під час вводу даних. Також дискретність навіть 1 раз на день не дозволяє виявити значну кількість позаштатних ситуацій.

У рамках проекту Європейського Союзу "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO.)" в 10 навчальних закладах, найбільших споживачів теплової та електричної енергії, впроваджено систему автоматичного онлайн моніторингу. Тобто, відповідальні особи вже не витрачають робочого часу на зняття показників лічильників за вищезазначеними носіями. Як говорить Віра Миколаївна Олексенко з Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка (відповідальна особа за зняття та внесення щоденних даних до системи моніторингу по 9 лічильниках), на ручний збір даних вона витрачала 40 хвилин щодня! Завдяки автоматизації передачі показників тепер цей час вона використовує більш раціонально. Автоматичні дані за допомогою контролерів передаються через IP адресу кабелю Ethernet на сервер, з якого автоматично потрапляють в систему енергомоніторингу кожні 10 хвилин. Наразі дані передаються по електричній та тепловій енергії, а також передається температура теплоносія в подаючому та зворотньому напрямку.

Основними перевагами зазначеної системи є можливість відслідкувати навіть незначні зміни в енергоспоживанні об’єктів та оперативно реагувати на відхилення та виникнення позаштатних ситуацій. Відстеження відповідних змін створить стійкий фундамент для моніторингу за раціональним споживанням енергетичних ресурсів, що в подальшому сприятиме залученню інвестицій в бюджетну сферу.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]