Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Амбулаторія сімейної медицини запрацювала у мікрорайоні "Спортивний"
2018-09-28

У відремонтованому приміщенні за адресою Гоголя,140 розпочали прийом лікарі, які віднині працюють в амбулаторії загальної практики сімейної медицини м. Миргород №3 КНП "Миргородський міський Центр ПМСД".

Для того, щоб дорослі і діти змогли отримати якісну первинну медичну допомогу без черг та у комфортному приміщенні, було облаштовано амбулаторію сімейної медицини, так би мовити, за місцем проживання. Відкриття амбулаторій у мікрорайонах міста спрямоване на наближення медичних послуг містянам та проходить у рамках реформування первинної ланки медичної допомоги, - розповів міський голова Сергій Соломаха. Він побував на об'єкті, оглянув приміщення, поспілкувався з медичним персоналом і підписав декларацію з сімейним лікарем.

Прийом дорослого населення у цій амбулаторії ведуть лікар терапевт Гавриленко Людмила Василівна та сімейний лікар Лічереп Дмитро Сергійович. Дитяче населення обслуговує Добряк Світлана Маратівна. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки в разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписувати рецепти на ліки та будь-які медичні довідки.

У мікрорайоні "Спортивний" проживає більше 5,5 тисяч мешканців. Для них і було облаштовано амбулаторію сімейної медицини. Хоча, за словами директора КНП “Миргородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Олександра Фошина, будь-який містянин має право укласти декларацію з лікарем, якому він довіряє, незалежно від місця проживання чи реєстрації. Можна скористатися кількома варіантами вибору лікаря: найпростіший – вибрати того лікаря, якого Ви вже добре знаєте, бо обслуговувалися у нього і залишилися задоволені результатом (або його рекомендували знайомі чи родичі), або звернутися в будь-який медичний заклад і познайомитися з лікарями. Якщо лікар, який вів Вас до початку приписної кампанії, Вас не влаштовує, саме час знайти того, кому ви готові довірити своє здоров’я. До речі, треба якомога раніше звернутися до медзакладу та висловити своє бажання скористатися послугами обраного лікаря, оскільки один лікар може обслуговувати максимум 2000 пацієнтів, бо таку кількість пацієнтів рекомендує МОЗ. Тому, якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря, не втрачайте часу, адже у нього може просто не залишитися місць для нових пацієнтів.

Нагадаємо, що у Миргороді вже відкрито дві амбулаторії сімейної медицини: в районі "Промисловий" (вул. Багачанська,40) та "Спортивному" (вул. Гоголя, 140, тел.5-14-83). Лікарі цих амбулаторій запрошують на укладання декларацій. Уся інформація заноситься лише з документів, тому Вам обов’язково потрібно мати при собі такі документи: паспорт або ID-картку; свідоцтво про народження дитини (якщо декларація на дитину до 16 років); ІПН; мобільний телефон.

Загалом проект по реформуванню первинної медичної допомоги в Миргороді передбачає відкриття амбулаторій сімейної медицини у кожному мікрорайоні міста. Нині у мікрорайоні "Личанка" почалися роботи з будівництва нової амбулаторії.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]