Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
42 сесія міської ради: ключові питання
2018-12-24

На 42-у сесійному засіданні, що транслювалося в режимі он-лайн на офіційному веб-сайті Миргородської міської ради, депутати розглянули, обговорили та, з врахуванням пропозицій до деяких проектів, ухвалили рішення з понад 50 важливих питань в життєдіяльності міста. 

Ключовими серед проголосованих рішень стали затвердження Програми економічного і соціально розвитку міста Миргорода на 2019 рік, ухвалення бюджету на 2019 рік та ряду цільових програм. Варто зауважити, що підготовлені рішення були досить скурпульозно опрацьовані на профільних комісіях. Разом з тим, на сесійному засіданні, голови депутатських комісій та політичних фракцій повторно робили акцент на питаннях, які мають особливе значення для міста і його мешканців. До головних тем обговорення увійшли цільові галузеві програми, заходи та їх фінансування. Зокрема, Програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури міста Миргород на 2017-2021 роки, Міської програми благоустрою міста на 2017-2021 роки, Комплексної програми розвитку освіти міста на 2016–2020 роки, Програми соціального захисту, Програми підтримки діяльності органів самоорганізації населення на 2017-2019 роки, Програми інформування громади міста про діяльність органів самоврядування та висвітлення життя громади через радіо та телебачення на 2019 рік, Програми розвитку спорту на 2019 рік, Програми культурно-мистецького розвитку на 2019 рік, Програми забезпечення діяльності депутатів Миргородської міської ради на 2017-2019 роки, рішення у сфері земельного законодавства.

Особливо гостру дискусію та обговорення викликало питання підвозу учнів з віддалених мікрорайонів до шкіл. Чимало думок та пропозицій лунало від депутатів. За інформацією начальника відділу освіти Тетяни Колибельнік, нині організований підвіз здійснюється за чотирма напрямками. Спеціальний транспорт надано в мікрорайони, де раніше були закриті середні школи. Решта ж учнів мають право на пільговий проїзд. За коментарем міського голови Сергія Соломахи, це болюче питання не лише для Миргорода. Кожна громада на місцевому рівні шукає шляхи його вирішення. Для Миргорода має бути застосований принцип єдиного підходу до організації підвезення школярів з усіх мікрорайонів.

Іншим, не менш актуальним питанням, стало обговорення пільгового проїзду в автомобільному транспорті на міських маршрутах загального користування у 2019 році. Серед різних варіантів, які були озвучені на сесії,  депутати підтримали пропозицію Аліни Шаніної (фракція ВО "Свободи") про 50% оплату вартості проїзду пасажирами, які мають право на пільги.

Також на сесії було продовжено практику, започатковану у минулому році - звітування голів постійних депутатських комісій та заступників міського голови. Ознайомитися з матеріалами звітів  та ухвалених рішень можна у розіділі "Рішення".

Символічним завершенням сесії був підсумок роботи міської ради за 2018 рік та план роботи на наступний. Про результати роботи ради у поточному році та плани на 2019-й інформувала секретар ради Наталія Гирка. Доповідач зробила ґрунтовний аналіз роботи депутатського корпусу та окреслила плани на наступний  рік.

Коментуючи крайнє у поточному році сесійне засідання та роботу депутатського корпусу в цілому, міський голова Сергій Соломаха зазначив, що незважаючи на велику кількість та складність питань,  депутати  працювали  достатньо продуктивно.  Сергій Павлович подякував депутатам за плідну роботу у поточному році, висловив сподівання на подальшу конструктивну роботу та привітав усіх із прийдешніми святами.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]