Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
2015-12-14

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Ще в 1986 році, коли було  закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, учасники ліквідації разом зібрались 14 грудня, щоб відзначити свою першу перемогу. Відтоді минуло 29 років, а цей день всі, хто боровся з невидимим атом назвали  Днем ліквідатора.

Додання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких - недостатній для нормального життя розмір пенсії та медичне забезпечення. Про це йшлося за круглим столом, який провів у залі засідань міської ради заступник міського голови Костянтин Кірпосенко.

Спочатку хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих чорнобильців. Потім Костянтин Кірпосенко вручив представникам громадських організацій Почесні Грамоти  міської ради та запросив до розмови служби соціального захисту міста і району. Керівники управлінь розповіли про соціальну допомогу цій категорії громадян у поточному році та перспективи на поточний. Так, за словами начальника Управління праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради Людмили Ільяшенко, у 2016році передбачається розробка міської програми підтримки учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. При затвердженні міських програм буде передбачено фінансове забезпечення виконання заходів цієї програми. Попередньо озвучена цифра становить 140 тис.грн.

Як повідомила представник Управління пенсійного фонду Наталія Гришко, усі державні гарантії на цей рік профінансовано, а на наступний - передбачається збільшення пенсій  цій категорії громадян у два етапи: у травні  та в грудні відповідно.

Про медичну реабілітацію ліквідаторів наслідків аварії говорила представник ЦРЛ Ольга Компанієць. Вона повідомила, що  за 29 років після  аварії  на ЧАЕС через серцево-судинні захворювання та онкологію з життя пішло 187 ліквідаторів. У реєстрі перебуває 133 інваліди, з них 52 по місту. Вона також зазначила, що на лікування одного чорнобильця на місяць виділено тисячу грн. Але ж препарати такі дорогі і деякі з них коштують понад 8 тисяч грн. Тому вона висловила сподівання, що міська програма сприятиме медичній реабілітації людей, які свого часу віддали здоров'я  і заслуговують на пошану та належну підтримку.

По завершенню круглого столу делегація ліквідаторів поклали квіти до пам’ятного знаку у Сквері Чорнобильської Слави.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]