Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
120-річчя художньо-промислового коледжу
2016-11-03

2 листопада в Миргородському художньо-промисловому коледжі імені М.В. Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка відбулася наукова конференція «Погляд крізь 120-річчя», присвячена ювілею навчального закладу. У заході взяли участь викладачі, студенти та випускники коледжу з різних міст.

Присутні згадували історію альма-матер, говорили про успіхи та здобутки вихованців, а також окреслювали перспективи розвитку закладу освіти.

Директор коледжу Олександр Дубина подякував присутнім за участь в конференції, а викладачам та студентам побажав і надалі доповнювати книгу історії закладу новими славними сторінками.

Довідково: У 1879 році з нагоди 70-річчя М.В.Гоголя шанувальники його таланту порушили питання про присвоєння його імені навчальному закладу, що мали відкрити в Миргороді. Але відкриття затягнулося на довгих 17 років. Будинок школи було закладено 22 серпня 1889 року. Споруда збудована у стилі французького ренесансу за проектом полтавського архітектора О.І.Ширшова. Споруджено навчальний корпус у 1882 році, тобто за 3 роки. 1 листопада 1896 відбулося урочисте відкриття начального закладу. Школа ставила за мету підготовку фахівців гончарного виробництва, а також вчителів графічних мистецтв. Це була перша в Україні школа, де готували майбутніх кераміків, майстрів художнього оздоблення виробів та вчителів малювання.

15 вересня 1918 року на базі художньо-промислової школи імені М.В.Гоголя створено Миргородський художньо-промисловий інститут. Директором інституту призначили професора Української Академії мистецтв архітектора В.Г.Кричевського.

У серпні 1919 інститут припинив існування у зв’язку з наступом денікінської армії. У 1929-30 на базі школи створено індустріально-керамічний інститут, який у 1933 було переведено до Кам’янця-Подільського, а в Миргороді залишено технікум. У 1932 р. в результаті ряду реорганізацій інститут був ліквідований, а залишився у Миргороді технікум будівельних матеріалів, що мав два відділення: кераміко-теплотехнічне і механічне.

У 1997 ройці Постановою Кабінету Міністрів № 78 навчальний заклад перейменовано на Миргородський державний керамічний технікум імені М.В.Гоголя.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», з метою поліпшення якості підготовки фахівців навчальнй заклад у 2011 році реорганізовано в Миргородський художньо-промисловий коледж імені М.В.Гоголя Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]