Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
З 1 грудня 2021 року змінюється розмір єдиного внеску – його сплата гарантує право на пенсію
2021-12-01

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» мінімальна заробітна плата з 1 грудня 2021 року складе 6500 грн. Це підвищення позначиться перш за все на витратах фізичних осіб-підприємців, адже від мінімальної заробітної плати залежить єдиний внесок, який нараховується щомісячно за ставкою 22% від «мінімалки» і сплачується підприємцями.

Отже, з 1 грудня 2021 року мінімальний страховий внесок складе 1430 грн. (6500 х 22%), максимальна база для нарахування ЄВ – 97500 грн.

Щоб забезпечити собі право на отримання пенсійних виплат та інших соціальних допомог, фізичним особам-підприємцям необхідно своєчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подавати річну звітність до податкових органів раз на рік.

Дані звітності про дохід підприємця та сплату єдиного внеску є одним із джерел формування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, який формує та веде Пенсійний фонд.  Якщо у звіті допущені помилки, то в подальшому це може негативним чином вплинути на соціальні права застрахованих осіб.

Нагадуємо, що контролювати сплату єдиного внеску, період загального страхового стажу та отримувати багато іншої корисної інформації з соціального і пенсійного забезпечення за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП) можна дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

        

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]