Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Працювала профільна депутатська комісія
2018-01-10

Мотиви та причини, ухваленого Миргородської районною радою рішення про перереєстрацію Миргородської ЦРЛ і як наслідок – більше 5 млн.грн. недоїмки до міського бюджету, стало основним питанням, яке обговорили на засіданні постійної комісії міської ради  з питань соціальної політики, охорони праці, забезпечення правопорядку та демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами, охорони здоров’я, материнства і дитинства, що відбулося 10 січня.

У засіданні взяли участь заступники міського голови, представники районної влади, депутати постійних комісій міської та районної рад, керівники лікарняних закладів, представники громадських організацій та громадських рад міста і району.

Ситуацію з перереєстрацією Миргородської ЦРЛ, що склалася під кінець минулого року, обговорювали досить емоційно. Пояснення заступника голови Миргородської РДА Олександра Гуржія щодо необхідності наповнення районного бюджету сприймали критично, оскільки, бюджет Миргорода на 2018–й рік був ухвалений із врахуванням ПДФО по Миргородській центральній районній лікарні. Ці кошти передбачалися на розвиток інфраструктури міста. Миргородська районна рада є одним із засновників ЦРЛ, але - не власником. Крок, зроблений районною владою по  вирішенню фінансових проблем свого бюджету за рахунок міста є, як мінімум, некоректним. А ще - неправовим, оскільки відповідно до Бюджетного кодексу податок на доходи фізичних осіб, який сплачується податковим агентом - юридичною особою чи представництвом нерезидента - юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням. Адміністрація Миргородської центральної районної лікарні знаходиться на території міста і місцерозташування не змінювала.

На засіданні було також озвучено проект Звернення депутатів Миргородської міської ради до Полтавської ОДА, Миргородської районної ради, Миргородської райдержадміністрації та Миргородської ЦРЛ в якому вони просять привести  Статут Миргородської центральної районної лікарні у відповідність до вимог чинного законодавства, а саме: змінити юридичну адресу на фактичне місце ведення діяльності та розташування органів управління та обліку (м. Миргород) та здійснювати подальшу сплату ПДФО по Миргородській центральній районній лікарні в повному обсязі до бюджету міста Миргорода.

Також на засіданні було обговорено доступність та якість медичних послуг для жителів міста. Звітувала радник міського голови з питань медичного обслуговування Ніна Коркішко. Вона розповіла  про результати роботи комісії, що перевіряла роботу первинної та вторинної ланки, фінансову підтримку лікарняних закладів з міського бюджету та звернення громадян. Актуальними на сьогодні залишаються черги під кабінетами, неукомплектованість штатів сімейних та профільних лікарів. Громадськість наголошувала на непрозорому використанню фінансових ресурсів.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]