Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Заняття в центрі розвитку інтелекту «Smartum»
2019-07-17

Що робити людині, яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це питання та намагається знайти заняття до душі, або ж зовсім не займається такими пошуками. Це право кожної людини. Але більшість людей все-таки не заспокоюється на досягнутому і підкорюють нові вершини. У рамках проекту «Простір вільного розвитку літніх людей», який реалізується центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з метою розвитку інтелекту людей зрілого віку та тренуванню пам’яті двом студентам Університету третього віку Надії Степанович та Світлані Рєзнік випала можливість навчання рахуванню в ментальній арифметиці на базі центру розвитку інтелекту «Smartum».

Ментальна арифметика – це японська методика розвитку інтелектуальних здібностей за допомогою обчислень на спеціальних рахівницях абакус. Вона добре розвиває уяву, мислення, пам’ять, дрібну моторику, уважність. Заняття спрямовані на те, щоб у людини одночасно розвивалися дві півкулі головного мозку, що дуже важливо, бо  успішність залежить від гармонійного розвитку обох півкуль. У 95% людей краще розвинена ліва півкуля і тільки 5% людей використовують обидві півкулі головного мозку одночасно. Для цього була створена ментальна арифметика – навчальна програма розвитку розумових і творчих здібностей за допомогою арифметичних обчислень на рахівницях абакус або усно, тобто подумки і без жодних калькуляторів. Разом зі швидкістю усного рахунку збільшується і швидкість запам’ятовування нової інформації за рахунок активної роботи обох півкуль мозку.

Тренер пані Ольга протягом двох тижнів займалася з підопічними Територіального центру : грала разом з ними в розвиваючі ігри, задавала різні кумедні додавання та  робила вправи для рук, що розвивають моторику. Цікаві  завдання проводила у формі гри. Студенти Університету третього віку з великим захопленням займалися разом з дітьми, що відвідували літній табір на базі центру. Тому їм було надзвичайно цікаво, бо від дітей йшла колосальна енергетика.

 Підопічні Територіального центру дуже задоволені заняттями і помітили у себе позитивні зміни – покращення пам’яті та уваги. Тому щиро дякують директору центру розвитку інтелекту Ірині Дмитрієвій за надану можливість навчання рахуванню в ментальній арифметиці.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]