Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
За побиття до смерті старенької бабусі засуджено онука
2015-06-23

26 травня поточного року Миргородським міськрайонним судом постановлено вирок у кримінальному провадженні за обвинувачення громадянина Б., 1986 року народження, у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своїй рідній бабусі, 1926 року народження, що було поєднано із вимаганням від старенької вчинити дії майнового характеру на свою користь.

Прокуратурою громадянина обвинувачено в тому, що він у грудні 2014 року в стані алкогольного сп’яніння у будинку за місцем проживання у  м. Миргороді, діючи умисно, із корисливих мотивів та метою, пов’язаною з отриманням у співвласність трикімнатної квартири у м. Львові, вимагав від своєї бабусі вчинити дії, спрямовані на перехід до нього права власності на квартиру. Така вимога була поєднана з насильством відносно баби, яка через свій похилий вік та слабкий стан здоров’я була обмежена у пересуванні, а тому не мала можливості захищатися та покликати на допомогу. Насильство онука спричинило її смерть.

Перебуваючи у зв’язку з підозрою у вчиненні вказаного злочину під цілодобовим домашнім арештом, громадянин Б. продовжив вчинювати насильницькі кримінально карані дії. Під час вживання алкогольних напоїв спільно із громадянами Н., Д. та К. у будинку за місцем свого проживання наніс громадянину К. один удар кулаком руки в область носа, спричинивши перелом спинки носа та рану на переніссі, а також чотири удари кулаком руки в скроні та один удар у щелепу.

Своєї вини в інкримінованих злочинах Б. не визнав, показання суду давати відмовився. Лише у судових дебатах сказав, що не бив бабусю, а нібито любив її. Так само заперечив і побиття громадянина К.

Державним обвинуваченням у судових дебатах висловлено позицію про кваліфікацію дій громадянина Б. за ч.2 ст.121, ч.4 ст.189, ч.1 ст.296 КК України з призначенням йому остаточного покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією всього його майна.

Суд із такою позицію прокуратури погодився частково. За вироком суду громадянин Б. визнаний винуватим у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своїй бабі, що спричинило її смерть (ч.2 ст.121 КК України), та у нанесенні легких тілесних ушкоджень громадянину К., що спричинило короткочасний розлад його здоров’я (ч.2 ст.125 КК України). За вчинення цих злочинів громадянину Б. судом призначено остаточне покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Обвинувачений взятий під варту із зали суду.

Проте позиція прокуратури залишається незмінною: громадянин Б. повинен понести остаточне покарання за вчинення тих злочинів, обвинувачення у вчиненні яких висунуто прокурором, у розмірі не менше 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Доводити наявність підстав для призначення громадянину такого покарання за вчинення злочинів саме за тих обставин, як вони викладені державним обвинуваченням, прокуратура має намір тепер вже в Апеляційному суді Полтавської області. Тому на вирок місцевого суду прокуратурою підготовлено апеляційну скаргу.  

 

Дмитро Ходатенко,

старший прокурор Миргородської

міжрайонної прокуратури,                 

молодший радник юстиції

ОГОЛОШЕННЯ
     
Перелік боржників до бюджету громади станом на 1 липня 2024 року!

За інформацією податкової служби, 5788 жителів громади станом на 1 липня 2024 року мають борг до бюджету громади, загальна сума якого складає близько 16,0 млн грн. 

Перевірити наявність боргу можна за посиланням.

     
     
Потреба у працівниках
Потреба у працівниках на 17 липня 2024 року
 
     
     
Затверджено технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок

Миргородська міська рада повідомляє, що рішенням п’ятдесят першої сесії Миргородської міської ради восьмого скликання від 12 липня 2024 року №196 "Про розгляд та затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок":

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]