Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виїзні зустрічі з жителями Деркачів, Любівщини, Петрівців
2023-08-09

Відповідно до Плану заходів міської ради, Миргородський міський голова Сергій Соломаха та його заступники, спеціалісти управлінь та відділів зустрілися із мешканцями населених пунктів громади. 7 та 8 серпня вони побували у селах Деркачі, Любівщина  та Петрівці. На виїзних зустрічах було обговорено актуальні проблеми громади та шляхи і алгоритм їх вирішення.

Жителів Деркачів найбільше турбує ремонт дороги та містків, вивезення сміття зі стихійних сміттєзвалищ, видалення аварійних дерев. Наразі є також потреба у створенні торгової точки, адже будівля магазину аварійна і давно не працює. За словами Сергія Соломахи, це питання будуть вивчати, але для відкриття продуктового магазину потрібно знайти підприємця. Ще мешканці просять посадовців вирішити питання зі шкільним автобусом до Миргорода, адже школи у селі немає і діти вимушені навчатися в сусідніх населених пунктах. Також мешканці Деркачів просили змінити час руху автобусу Зубівка-Дібрівка на більш зручний. Окремо з посадовцями обговорили створення зупинки на в’їзді до села. Актуальним також є питання ремонту сільського будинку культури. На всі питання громадянам обіцяють надати відповіді і поступово вирішувати їх. Зокрема,  вже на найближчому засіданні виконавчого комітету винесуть  рішення про облаштування дитячого майданчика у Деркачах.

Значною проблемою у селі Любівщина залишається велика кількість сміття. За словами мешканців, люди створюють стихійні сміттєзвалища і не реагують на прохання не засмічувати вулиці та річку Лихобабівка. Також люди просили посприяти облагородженню закинутих дворів, яких у селі немало. Обговорили також актуальне питання розміщення у Любівщині притулку для тварин. За словами власниці  притулку Елеонори Юріної, якщо збудувати ще кілька вольєрів, то собаки не будуть заважати мешканцям. У волонтерів є для цього необхідні матеріали, але потрібні робочі руки.

 У Петрівцях міський голова разом із заступниками оглянули приміщення місцевої гімназії. Для зменшення витрат на обслуговування будівлі, в заклад освіти планують перевести дитячий садочок, в якому нараховується 15 дітей. Тож наразі там тривають роботи з облаштування кількох кімнат і санвузлів під дошкільний заклад. Гімназія також має велике безпечне укриття, в якому є все необхідне для комфортного навчання. Сергій Соломаха розповів, що дитячий садочок почне працювати вже в цьому навчальному році.

Серед іншого, було обговорено питання видалення аварійних високих тополь по вулиці Геннадія Макухи, створення медичної лабораторії та часткового ремонту в будинку культури. Також місцева влада обіцяє сприяти встановленню у Петрівцях банкомата та розглянути питання з відкриттям аптеки.         

Інспектор сектору по роботі з органами самоорганізації населення Наталія Костенко говорить, що зустрічі з міською владою потрібно влаштовувати частіше, адже вони дозволяють поступово вирішувати усі наявні питання. Вона додала, що мешканці задоволені швидкою реакцією влади на актуальні проблеми.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]