Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді відзначили 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
2017-05-09

9 травня миргородці долучилися до традиції відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. 8 травня – це день пам’яті про тих, хто не повернувся живими з війни 1939 – 1945 років, день пам’яті за кожним, хто боровся із нацизмом. 9 травня – це день вшанування живих: тих, хто пройшов палаючі стежки Другої світової війни, тих, хто маючи в серці національну ідею, зумів довести, що українці – сильна нація, яка вистоїть перед будь-якими випробуваннями, тих, хто нині боронить нашу свободу та незалежність,- у зверненні сказав міський голова Сергій Соломаха.

Учасники заходу вклонилися пам’яті десятків мільйонів загиблих оборонців. Ця війна, за різними оцінками, коштувала Україні від 8 до 10 мільйонів життів. Миргород втратив третину населення. Близько 2,5 мільйонів наших співвітчизників за бойові та трудові подвиги були відзначені орденами і медалями. Виняткову мужність проявили і наші земляки. Понад 7 тисяч нагороджені урядовими відзнаками, 11 миргородців удостоєні звання Героя. Багато відзнак має ветеран–митець Петро Ярмоленко. Активісту ветеранської організації вже - 90 років. На війні Петро Якович був стрілком-радистом на бойових літаках "Бостон" та "Кобра". Бойовий дух на війні та у мирному житті він піднімає музикою та поезією.  Черговий вірш ветеран цитував з нагоди 72 перемоги над нацизмом. 

Святою і незгасною залишається для миргородців пам’ять про подвиги бійців 373-ї та 93-ї Миргородських дивізій. Пам'ять про земляків миргородці вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Довідково: у  2015 році Верховною Радою України був прийнятий закон "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років", який встановив 8 травня Днем пам'яті та примирення, а замість радянського свята "День Перемоги" був встановлений День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який щорічно відзначатиметься 9 травня. Символом Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги став червоний мак, а гаслом - “1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]