Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді відзначили 72-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
2017-05-09

9 травня миргородці долучилися до традиції відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. 8 травня – це день пам’яті про тих, хто не повернувся живими з війни 1939 – 1945 років, день пам’яті за кожним, хто боровся із нацизмом. 9 травня – це день вшанування живих: тих, хто пройшов палаючі стежки Другої світової війни, тих, хто маючи в серці національну ідею, зумів довести, що українці – сильна нація, яка вистоїть перед будь-якими випробуваннями, тих, хто нині боронить нашу свободу та незалежність,- у зверненні сказав міський голова Сергій Соломаха.

Учасники заходу вклонилися пам’яті десятків мільйонів загиблих оборонців. Ця війна, за різними оцінками, коштувала Україні від 8 до 10 мільйонів життів. Миргород втратив третину населення. Близько 2,5 мільйонів наших співвітчизників за бойові та трудові подвиги були відзначені орденами і медалями. Виняткову мужність проявили і наші земляки. Понад 7 тисяч нагороджені урядовими відзнаками, 11 миргородців удостоєні звання Героя. Багато відзнак має ветеран–митець Петро Ярмоленко. Активісту ветеранської організації вже - 90 років. На війні Петро Якович був стрілком-радистом на бойових літаках "Бостон" та "Кобра". Бойовий дух на війні та у мирному житті він піднімає музикою та поезією.  Черговий вірш ветеран цитував з нагоди 72 перемоги над нацизмом. 

Святою і незгасною залишається для миргородців пам’ять про подвиги бійців 373-ї та 93-ї Миргородських дивізій. Пам'ять про земляків миргородці вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Довідково: у  2015 році Верховною Радою України був прийнятий закон "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років", який встановив 8 травня Днем пам'яті та примирення, а замість радянського свята "День Перемоги" був встановлений День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який щорічно відзначатиметься 9 травня. Символом Дня пам'яті і примирення і Дня Перемоги став червоний мак, а гаслом - “1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]