Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Техніки самодопомоги
2023-09-22

У воєнний час треба якомога частіше приділяти увагу власному психологічному стану. Стрес – це природна реакція на труднощі й загрози. Якщо стрес помірний, то він зазвичай не спричиняє проблем. Але люди, які зазнають серйозних потрясінь, проживають тривалий стрес та можуть мати проблеми з психічним та фізичним здоров’ям.

У актовій залі Територіального центру для студентів Університету III віку відбулася цікава та корисна зустріч із психологинею Міжнародної гуманітарної організації “INTERSOS” Людмили Мисяк  під назвою “Техніки самодопомоги ”. Пані Людмила розповіла підопічним Територіального центру як самостійно полегшити свій психологічний стан, коли кожна секунда нашого життя проходить на фоні та з думкою про війну. Стрес можна подолати самостійно. Здебільшого у цьому допоможуть навички самодопомоги та турботи про себе. Відчутно покращити стан допоможуть дотримання простих речей : достатня кількість сну, повноцінне харчування, прогулянки, спілкування, заняття хобі. Але варто опанувати й техніки самодопомоги, які рекомендує застосовувати Всесвітня організація охорони  здоров’я. Людмила Іванівна запропонувала присутнім дуже ефективну вправу, яка може значно полегшити свій стан в умовах стресу, що має назву “Заземлення ”. Ця практика потребує зовсім небагато часу. Вона допомагає перемкнутися з емоцій до дій. Опанувавши її, людина може впоратися з тривогою і навіть панічними атаками.

            Також Людмила Мисяк познайомила студентів Університету III віку з національною програмою психічного здоров’я першої леді України Олени Зеленської “Самодопомога плюс ”. Цей національний проєкт має на меті допомогти українцям долати стреси, пов’язані з війною, впоратися з пережитими подіями та запобігти розвитку психічних розладів.

            Наприкінці лекції підопічні Територіального центру дякували психологині та розповіли, що отримали заряд бадьорості, гарне самопочуття та позитивні емоції від зустрічі.

Директор                                                                                           Людмила КУРДЮМОВА

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]