Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Співпраця з громадою: аграрний та екологічний напрямки
2023-10-17

17 жовтня у міській раді відбулася презентація факультету природничих наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка «Співпраця з громадою: аграрний  та екологічний напрямки». Модератором зустрічі виступила Наталії МАЦАЙ, декан факультету природничих наук, кандидат сільськогосподарських наук, доцент. Зустріч проходила у змішаному – офлайн-онлайн форматі. Зустріч розпочалася зі слів вдячності нашим Захисникам, які мужню боронять нашу країну і дають нам можливість під час війни продовжувати працювати, формувати основу для повоєнного відновлення України. Хвилиною мовчання учасники зустрічі почтили пам'ять загиблих Героїв Захисників, мирних жителів нашої країни, які загинули у війні з росією.

На зустрічі були присутні заступник міського голови Наталія МОЛОЧКО, представники профільних відділів Миргородської районної та міської рад, представники громад Миргородського району, фермери, освітяни, зацікавлені ініціативні групи громад, завідувачі кафедр та провідні науковці факультету природничих наук.

До вітального слова до відкриття зустрічі запросили Наталію ГИРКУ, голову Миргородської районної ради, яка висловила впевненість у результативності подальшої співпраці з факультетом природничих наук ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Робоча частина зустрічі розпочалася з представлення 102 річної історії та структури Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Наталія МАЦАЙ розповіла про шлях відновлення Університету у м. Старобільськ після переміщення у 2014 році, про розвиток та здобутки факультету. Було представлено й результати роботи факультету після переміщення вже до м. Миргород у 2022-2023 рр.: укладання меморандуму з міською радою щодо співпраці з питань екологічного благоустрою територій; початок роботи за програмою «Агрокебети»; отримання іменної стипендії студентами з м. Миргород, які вступили до університету у вступну кампанію 2022; співпраця з освітянами Нідерландів з питань розвитку зеленої економіки; проведення двох міжнародних конференцій та однієї всеукраїнської конференції; укладання понад 20 угод про співпрацю з українськими та закордонними установами, організаціями, господарствами, закладами освіти за профілем; організація двох благодійних виставок робіт випускника факультету Сергія ГЛОТОВА, учасника 27-28-української антарктичної експедиції; прапори Університету та факультету природничих наук були підняти на найвищої точці Антарктики тощо.

Представлення агрономічного та біологічного напрямків, пропозицій щодо співпраці з громадою запросили Галину ЄВТУШЕНКО, завідувачку кафедри біології та агрономії, кандидата сільськогосподарських наук, доцента. Кафедра біології та агрономії є однією із найстаріших кафедр не тільки факультету, а й Університету. Завжди мала та має потужний кадровий потенціал. Саме завдяки підтримки керівництва Університету та наполегливій праці колективу кафедри у 2016 році, вже після переміщення було відкрито нову спеціальність Агрономія, а в 2022 році після другого переміщення вже на Миргородщині, розпочалася реалізація потужної програми «Агрокебети». Представлення програми «Агрокебети» провела Ірина КИРПИЧОВА, заступник декана з наукової, проєктної та грантової діяльності, координаторка проєкту «Агрокебети», кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Екологічний, ландшафтно-проєктувальний та садово-парковий напрямки роботи представила Катерина БЕРЕЗЕНКО, координаторка роботи кафедри садово-паркового господарства та екології. Кафедра СПГ та екології має багато практичних екологічних наробок, які набувають все більшого значення і в часи війни, і для повоєнного відновлення. На кафедрі міцний кадровий потенціал який дозволяє успішно співпрацювати з громадами задля вирішення нагальних та перспективного планування. Активно співпрацює кафедра й в напрямку екологічної просвітницької діяльності.

Представлення проєктів, які були  розроблені на кафедрі до переміщення у 2022 році представив  Сергій СКАКОВСЬКИЙ, викладач кафедри СПГ та екології. Завершив презентацію кафедри садово-паркового господарства та екології Сергій СОКОЛОВ, завідувач кафедри садово-паркового господарства та екології, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Наприкінці зустрічі Наталія МАЦАЙ щиро подякувала учасникам та побажала колективу факультету та громаді успішної та продуктивної співпраці.

Колектив факультету висловлює щири слова вдячності колективам районної та міської рад за допомогу в організації зустрічі.

Слава Україні!

За інформацією факультету природничих наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Виїзний прийом громадян

7 травня відбудеться виїзний прийом громадян у населених пунктах громади: с. Малі Сорочинці, с.Довгалівка та с.Хомутець

     
     
Виїзні прийоми у селах громади

Графік виїзних прийомів громадян спеціалістами Миргородської міської ради

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у травні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю міського голови та секретаря міської ради на травень 2024 року 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]