Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сімейний затишок – кожній дитині
2016-09-30

В останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, Україна відзначає День усиновлення. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, стали  добрими покровителями цього нового свята.

Свято встановлено в Україні, ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення.

Як показує практика, саме сімейні форми влаштування надають можливість дітям уразливої категорії зростати в безпечному та сприятливому для розвитку особистості середовищі, краще готуватися до самостійного дорослого життя.

Одне  із ключових завдань центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  є забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання: усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, та їх популяризація.

Приємно відзначити, що не дивлячись на всі труднощі, які є в процесі виховання, завжди є люди, готові зігріти батьківським теплом дитячі серця. На теперішній час в м. Миргороді створено 7 прийомних сімей, в яких виховується 8 прийомних  дітей.

Питання створення належних умов для виховання дітей у сім’ї перебуває під постійним контролем центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей . Вивчення стану утримання, виховання, навчання дітей здійснюється шляхом відвідування родин та проведення роботи з прийомною дитиною та прийомними батьками. Форми та методи здійснення соціального супроводження визначаються індивідуально щодо кожної прийомної  сім’ї з урахуванням їх потреб.

Висловлюємо  щиру подяку за вагомий внесок у забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї  всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам та батькам — вихователям, які створили прийомні сім’ї та взяли на виховання у свою родину дітей, які потребували сімейного затишку.

            Звертаємось до мешканців міста, якщо Ви вірите, що чужих дітей не буває,  що проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - справа не тільки держави та фахівців, що кожна людина здатна змінити життя хоча б одної дитини, взявши її в свою родину, звертайтеся в  центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради за адресою: вул.. Сорочинська, 14а, к. 202, тел..55125

 

                                                                                                    Головний спеціаліст центру    

                                                                                                     соціальних служб для

                                                                                                     сім’ї,  дітей та молоді

                                                                                                     Вікторія Максимова

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]