Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Робоча нарада з питань переходу на електронні лікарняні
2021-08-30

З 1 вересня 2021 року всі медичні установи України відповідно до законодавства перейдуть на електронні лікарняні. Про готовність закладів та установ працювати у відповідному сервісі, йшлося на робочій нараді, що відбулася 30 серпня. У ході зустрічі було обговорено основні аспекти ведення електронної документації та технічну можливість закладів. Представники медичних установ проінформували, що первинна ланка уже працює в цій програмі, вторинна ланка також технічно готова. За інформацією Фонду соціального страхування, установа уже  працює з електронними лікарняними. А ще було повідомлено, що за окремим роз'ясненням, по деяких видах захворювань та реабілітації будуть користуватися ще паперовими лікарняними впродовж жовтня.

Роз'яснення медиків:  01.09.2021 наша країна повністю переходить на електронний обіг листків непрацездатності. Відтепер непотрібно буде дізнаватись правильну повну назву місця роботи, юридичну адресу, виправляти орфографічні помилки і т д. Вся інформація вже міститься в реєстрі Пенсійного Фонду України та буде автоматично поєднуватись з засвідченим фактом непрацездатності. Відтепер при візиті до лікаря буде формуватись "Медичний висновок тимчасової непрацездатності" (МВТН). МВТН  створює саме той лікар, який засвідчив факт непрацездатності. (Це не завжди сімейний лікар чи педіатр).

Приклад №1. При зверненні у травмпункт лікар травмпункту (хірург або травматолог) після надання допомоги та засвідчення факту непрацездатності ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ створити МВТН та, в разі необхідності, перенаправити пацієнта до профільного спеціаліста за допомогою електронного направлення (жодні папірці в даному випадку не повинні надаватись, а звертатись до сімейного лікаря в такому разі НЕ ПОТРІБНО).

Приклад №2. Під час перебування під спостереженням сімейного лікаря стосовно гострого стану в пацієнта розвинулось ускладнення, що потребує госпіталізації або подальшого спостереження вузьким спеціалістом. В такому випадку сімейний лікар шляхом електронного направлення направляє пацієнта, а факт непрацездатності та продовження МВТН повинен засвідчуватись ЛІКУЮЧИМ ЛІКАРЕМ (НЕ ПОТРІБНО повертатись до сімейного лікаря).

Зверніть увагу!  Під час перебування на стаціонарному лікуванні після виписки лікуючий лікар на основі даних про виписку пацієнта може створити МВТН максимально на 3 дні після виписки. За цей час ви можете вирішити питання стосовно планового звернення до сімейного лікаря або по закінченню приступити до роботи.

У випадку, якщо будь який лікар (стаціонару, вузький спеціаліст, сімейний лікар) рекомендує пацієнту обстеження або консультації інших спеціалістів, то він ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ створити електронне направлення.

Знаючи ці правила пацієнти і лікарі зможуть уникнути багатьох проблем під час перехідного періоду реформування охорони здоров'я.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]