Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про організацію харчування дітей
2017-01-18

  Питання про організацію харчування дітей у навчальних закладах міста було внесено на розгляд засідання виконавчого комітету, що відбулося 18 січня. За інформацією начальника відділу освіти Тетяни Колибельнік, у минулому році за кошти місцевого бюджету у всіх закладах харчування було зроблено ремонти та закуплено  технологічне  обладнання. Загальна сума бюджетних коштів, затрачених на організацію харчування в навчальних закладах міста  у 2016 році, склала 3 млн. 352 тис. грн. – на 716 тис. більше, ніж у 2015 році.

В цілому в загальноосвітніх закладах створено умови для стовідсоткового охоплення дітей всіма видами харчування (гаряче харчування та буфетна продукція), але гарячим харчуванням охоплено лише 50 % учнів 5 – 9 класів та 57 % учнів 10 – 11 класів. Це більше, ніж у минулому році, але, зважаючи на важливість правильного здорового харчування для дитячого організму, ще недостатньо. Найбільше в місті – 85 % учнів 5 – 11 класів – снідають – обідають у ЗОШ № 1. І, на жаль, уже традиційно найменше – 6 %, тобто тільки пільговики – споживають гарячі страви в гімназії імені Т.Г. Шевченка. Враховуючи те, що в  закладі проводиться просвітницька робота з дітьми та батьківською громадою, адміністрації закладу треба шукати причину небажання дітей середньої і старшої ланки харчуватися в їдальні  і   потурбуватися про здоров’я  своїх учнів.

Дошкільні навчальні заклади відвідують 271 дитина в ясельних та 1149 дітей у дошкільних групах. Із них пільгами в оплаті за харчування користуються 275 вихованців (діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; вихованці із спеціальних груп; діти з малозабезпечених сімей; вихованці, батьки яких – учасники АТО), а за інших дітей батьки платять 60 % від загальної вартості харчування дитини в день.

в загальноосвітніх навчальних закладах норми харчування виконані в середньому на 78 %, а в дошкільних – на 69 %.  Це на 7 – 8 % більше, ніж минулого року, але ще не 100 %, як це має бути. Недовиконання норм, як у загальноосвітніх, так і в дошкільних навчальних закладах, по сиру кисломолочному, фруктах, соках, а в садках – ще по молоку, рибі, м’ясу.  Через здорожчання продуктів постало питання збільшення вартості харчування.  Після обговорення питання було ухвалено рішення  про підвищення вартості харчування в навчальних закладах Миргорода  в середньому на 15%.

Обговоривши ситуацію  по забезпеченню якісного харчування в школах, на засіданні виконкому ухвалили  рішення про підвищення  вартості харчування в освітніх закладах в середньому на 15 %. Остаточне рішення з актуального питання  буде прийнято на черговому  засіданні чергової сесії, що відбудеться 26 січня.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]