Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підтримка підприємництва та співпраця влади з бізнесом Миргородської громади
2021-02-02

2 лютого відбулася нарада із суб'єктами підприємницької діяльності. За "круглим столом" було обговорено  проєкт програми розвитку підприємництва Миргородської міської територіальної громади і подальшу співпрацю бізнесу і влади. Учасників зібрання привітала заступник міського голови Наталія Молочко. Вона зазначила, що у сфері підприємництва працює більше 2 тисяч осіб і  надходження від сплати єдиного податку до бюджету громади є суттєвими -  10 %  від загального бюджету. 

З утворенням Миргородської громади співпраця бізнесу і влади залишається також важливою. У перспективі міська влада зацікавлена в розвиткові підприємництва в громаді. Для цього розроблено Комплексну програму пітримки підприємництва, яку планують винести на затвердження сесії. Тому для її обговорення і запросили представників бізнесу, щоб почути  думки та пропозиції.

Як влада підтримує підприємництво розповіли начальники профільних відділів. Світлана Гавриш - начальник відділу споживчого ринку та підприємництва проінформувала про виконання Комплексної Програми розвитку підприємництва м. Миргорода на 2016 – 2020 роки та розробку Комплексної Програми розвитку підприємництва  Миргородської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки. Можливості участі суб'єктів підприємницької діяльності громади в проєктах та грантах широко презентувала начальник відділу економічного прогнозування та туризму Оксана Голуб. Доповідач акцентувала увагу присутніх на реальних прикладах участі у таких грантах, назвала інформаційні платформи  та майданчики, де зібрана інформація про грантодавців, розповіла про механізм підтримки проєктів з міського бюджету, допомогу в  підготовці матеріалів. Далі підприємці поділилися досвідом участі в різноманітних проєктах та грантах. Євген Євтушенко розповів про створення Центру кераміки в Миргороді та його діяльність на базі керамічного коледжу. Цей проєкт реалізується у співпраці з проєктом ПРОМІС. Допоміг цей проєкт фінансово і з втіленням ідеї по створенню Центру підтримки та розвитку бізнесу в Миргороді. Інна Ковальська презентувала цю ідею та розповіла шлях, який довелося пройти, щоб її втілити. Про майбутній проєкт "Соціальна кав'ярня "Наша" розповіла Олена Булойчик.

Також у ході наради було обговорено пропозиції до Комплексної Програми розвитку підприємництва  Миргородської міської територіальної громади на 2021–2025 роки та формування складу Координаційної ради з розвитку підприємництва Миргородської міської територіальної громади.

Розмова представників виконавчої влади і бізнесу була конструктивною й тривала майже дві години. Звучали різні пропозиції й зауваження до проєкту програми. І всі вони, за словами Наталії Молочко, будуть враховані, для того, щоб ця Програма працювала на спільні інтереси громади і підприємців.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]