Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Оздоровлення членів родин учасників АТО
2017-07-06

Міський голова Сергій Соломаха зустрівся з представниками обласної гілки  влади, що відвідали Миргород з робочим візитом: головою Полтавської ОДА Валерієм Головком, головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким, директором Департаменту соціального захисту населення Людмилою Корнієнко. Посадовці зустрілися та поспілкувалися  з членами сімей учасників АТО, що оздоровлюються у санаторіях Миргорода.

Представників влади супроводжував Генеральний директор ПрАТ "Миргородкурорт" Олександр Гавловський та директор санаторію "Полтава"" Ніна Мельник. У цьому відділенні санаторно-курортне лікування нині отримують члени сімей з числа учасників антитерористичної операції за обласною програмою.

На рівні держави для учасників АТО та членів їх родин запроваджено низку пільг і соціальних гарантій, - говорить  голова ОДА Валерій Головко. Однак, розуміючи, що цього не достатньо, з метою посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції та надання додаткових соціальних гарантій саме на місцевому рівні, Полтавська область одна з перших прийняла власну комплексну програму адаптації, оздоровлення та підтримки членів родин загиблих учасників АТО. На реалізацію основних напрямків  цієї програми з обласного бюджету в поточному році заклали майже 18 млн. грн. Протягом 2015 – 2016 років 3623 учасники АТО та члени їх сімей пройшли оздоровлення, зокрема, у санаторіях та курортах Миргорода, Великої Багачки, Нових Санжар та Зінькова.

Голова обласної ради Олександр Біленький додає, що враховуючи спільну відповідальність за вирішення питань підняття рівня соціального захисту населення з 2016 році за рахунок коштів місцевих бюджетів членам сімей загиблих та зниклих безвісті учасників антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістів вирішено питання оздоровлення дітей віком до 7 років загиблих учасників антитерористичної операції спільно з матерями та 50-відсоткова пільга з оплати житлово-комунальних послуг (додатково до державної 50- відсоткової пільги).

Крім того, за словами директора Департаменту соціального захисту населення  Полтавської ОДА Людмили Корнієнко, сім’ї з дітьми загиблих учасників антитерористичної операції щомісячно отримують допомогу у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу  на кожну дитину віком до 18 років. Також, сім’ї загиблих військовослужбовців, смерть яких пов’язана з безпосередньою участю в АТО, які  перебували  на обліку за місцем проживання як потребуючі поліпшення житлових умов, мають право  на грошову компенсацію вартості самостійно придбаного житла.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]