Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Оздоровлення членів родин учасників АТО
2017-07-06

Міський голова Сергій Соломаха зустрівся з представниками обласної гілки  влади, що відвідали Миргород з робочим візитом: головою Полтавської ОДА Валерієм Головком, головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким, директором Департаменту соціального захисту населення Людмилою Корнієнко. Посадовці зустрілися та поспілкувалися  з членами сімей учасників АТО, що оздоровлюються у санаторіях Миргорода.

Представників влади супроводжував Генеральний директор ПрАТ "Миргородкурорт" Олександр Гавловський та директор санаторію "Полтава"" Ніна Мельник. У цьому відділенні санаторно-курортне лікування нині отримують члени сімей з числа учасників антитерористичної операції за обласною програмою.

На рівні держави для учасників АТО та членів їх родин запроваджено низку пільг і соціальних гарантій, - говорить  голова ОДА Валерій Головко. Однак, розуміючи, що цього не достатньо, з метою посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції та надання додаткових соціальних гарантій саме на місцевому рівні, Полтавська область одна з перших прийняла власну комплексну програму адаптації, оздоровлення та підтримки членів родин загиблих учасників АТО. На реалізацію основних напрямків  цієї програми з обласного бюджету в поточному році заклали майже 18 млн. грн. Протягом 2015 – 2016 років 3623 учасники АТО та члени їх сімей пройшли оздоровлення, зокрема, у санаторіях та курортах Миргорода, Великої Багачки, Нових Санжар та Зінькова.

Голова обласної ради Олександр Біленький додає, що враховуючи спільну відповідальність за вирішення питань підняття рівня соціального захисту населення з 2016 році за рахунок коштів місцевих бюджетів членам сімей загиблих та зниклих безвісті учасників антитерористичної операції та воїнів-інтернаціоналістів вирішено питання оздоровлення дітей віком до 7 років загиблих учасників антитерористичної операції спільно з матерями та 50-відсоткова пільга з оплати житлово-комунальних послуг (додатково до державної 50- відсоткової пільги).

Крім того, за словами директора Департаменту соціального захисту населення  Полтавської ОДА Людмили Корнієнко, сім’ї з дітьми загиблих учасників антитерористичної операції щомісячно отримують допомогу у розмірі прожиткового мінімуму в розрахунку на одну особу  на кожну дитину віком до 18 років. Також, сім’ї загиблих військовослужбовців, смерть яких пов’язана з безпосередньою участю в АТО, які  перебували  на обліку за місцем проживання як потребуючі поліпшення житлових умов, мають право  на грошову компенсацію вартості самостійно придбаного житла.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]