Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На Полтавщині погасили нову воєнну марку «Вільні, Незламні, Непереможні»
2022-08-25

У День Незалежності України на Полтавщині погасили нову воєнну марку «Вільні, Незламні, Непереможні». «Захід проводили в укритті під час повітряної тривоги. Це в чомусь навіть символічно. Ворог продовжує бити по нашій області, а ми всі робимо те, що маємо робити. І кожного дня ми на день ближче до Перемоги, - зазначив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. - Нова марка показує незламність і боротьбу нашого народу. Кожна з ілюстрацій – окремі історії українців, які відбулися в різний період воєнного часу, в різних куточках країни. Але їх об’єднує те, що українці «Вільні. Незламні. Непереможні»».

За словами очільника області, у Полтавщини є своя історія війни – «Гадяцьке сафарі». І буде однойменна марка. 

«Конкурс на кращий ескіз відбувся, журі відібрало 9 найкращих робіт. Їх оприлюднимо найближчим часом для проведення народного голосування. За його підсумками буде визначений дизайн марки, її випустять разом із конвертом і листівкою для Полтавської області за проєктом «Власна марка». Слава Україні», - наголосив Дмитро Лунін. 

Довідково. До 31 річниці Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок «ВІЛЬНІ. НЕЗЛАМНІ. НЕПЕРЕМОЖНІ». До блоку увійшла марка з українським воїном та 6 ілюстрацій, які показують останні 6 місяців великої 8-річної війни українського народу з окупантами.

Ілюстрації блоку виконані у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами. Кожна з ілюстрацій – це окремі трагічні історії українців, які відбулися в різний період воєнного часу в різних регіонах України. Вони об’єднані між собою одним словом – «ВІЙНА»:

*Жінка, що стоїть у багатоповерхівці на уламках зруйнованої квартири.

*Мама з дитям, що переховується від ракетних ударів у метро.

*Дівчинка перед грудою згорілих цивільних авто.

*Драматичний театр в Маріуполі з сигнальним написом «ДЕТИ», який став останнім прихистком для багатьох українців.

*Святогірська лавра, яка неодноразово піддавалася атаці окупантів.

*Дитячий возик, кинуті валізи і іграшки – картина, яку можна було зустріти на вокзалі кожного українського міста.

Автор поштового блоку – молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. Співробітництво з Укрпоштою розпочалося після того, як Антон відправив на конкурс ескізів одну зі своїх робіт. Після цього  митець отримав пропозицію від Укрпошти розробити ескізи поштової продукції воєнного часу.

Тираж поштового блоку – 1 млн примірників. Номінальна вартість блоку – 60 грн. До блоку також випущено конверти «Перший день» і немарковані художні конверти.

 

За матеріалами сайту Полтаської ОВА

ОГОЛОШЕННЯ
     
“Гаряча” телефонна лінія

29 квітня 2024 року з 16 до 17 години буде проведено особистий прийом громадян в режимі  “гарячої” телефонної лінії керуючою справами виконавчого комітету Нікітченко Антоніною Борисівною. Охочих просимо звертатися за телефоном 5-25-01.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]