Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Інформація про стан законності та правопорядку на території м. Миргород у 2018 році
2019-03-05

Протягом 2018 року Миргородською місцевою прокуратурою спрямовувалися зусилля на розв'язання проблемних питань прокурорської діяльності, ефективну реалізацію визначених законом повноважень на всіх напрямах роботи. Так, прокуратурою здійснено ряд наглядово-практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян від злочинних посягань та зміцнення законності на піднаглядній території.

За наслідками минулого року на території міста спостерігається тенденція до зниження рівня злочинності на 24,5 %, по області зниження злочинності - на 5,8%. Протягом 12 місяців на території міста Миргород зареєстровано 403 кримінальні правопорушення, порівняно з 534 за аналогічний період минулого року.

Структуру злочинності складають: 6 особливо тяжких злочини, 111 тяжких злочинів, 203 злочин середньої тяжкості та 83 злочини невеликої тяжкості. Проведеним аналізом даних встановлено, що динаміку до зниження мають тяжкі злочини на 33,5 %, середньої тяжкості на 15,8 %, невеликої тяжкості на 30,8 %.

Переважна кількість зареєстрованих правопорушень залишаються злочини проти власності. Їх питома вага складає майже 75 %, у цей же час їх кількість в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року зменшилась майже на 15 %. Зареєстровано 280 злочинів проти 375.

Із 280 зареєстрованих злочинів проти власності: 212 крадіжок, з яких 16 квартирні, 6 грабежів, 1 розбійний напад та 55 шахрайств. Зменшилася на 50 % кількість грабежів (6 проти 12).

Рівень підліткової злочинності збільшився на 20 % (6 злочинів проти 5 у 2017 році).

Потребує активізації робота у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. У 2018 році на території міста їх виявлено 25, тоді як у 2017 році - 33. Також потребує покращення робота у протидії фактів збуту наркотичних засобів. Минулого року задокументовано 5 таких фактів, порівняно з 13 фактами у 2017 році.

Покращення потребує профілактична діяльність, зокрема і робота служб превентивної діяльності поліції у профілактиці злочинів. Так, вчинено у групі 19 кримінальних правопорушень, проти 12 у 2017 році, хоча зменшилися кількість злочинів, вчинених особами, які їх раніше вчиняли (89 проти 115) та злочини вчиненні у стані алкогольного сп'яніння (5 проти 19).

При загальному зниженню кількості вчинених злочинів зріс рівень їх розкриття. Так, у 2018 році слідчим підрозділом поліції, спільно з процесуальними прокурорами до суду скеровано 206 обвинувальних актів, проти 190 - у 2017 році.

Також забезпечено належний рівень підтримання публічного обвинувачення в судах.

За участі прокурорів апарату Миргородської місцевої прокуратури у 2018 році Миргородським міськрайонним судом постановлено вироки у 171 кримінальному провадженню, до покарання у виді позбавлення волі засуджено 13 осіб.

Ефективним є застосування інституту укладання угод у кримінальному провадженні. Зокрема, відповідно до вимог КПК України укладено 83 угоди, з них 39 -  про примирення та 43 -  про визнання винуватості.

Миргородська місцева прокуратура активно відстоювала і продовжує відстоювати інтереси держави та територіальних громад району у сфері захисту державного та комунального майна представницькими заходами.

Протягом 2018 року апаратом місцевої прокуратури до суду направлено 9 позовних заяв на суму 30 838 тис. грн. (в порядку цивільного судочинства - 4 позовні заяви на суму 3 373 тис. грн., господарського судочинства - 2 на суму 27 465 тис. грн., адміністративного - 3) з них:

  • у бюджетній сфері 3 на суму 16 тис. грн. (про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину);
  • у земельній сфері 6 на суму 30 822 тис. грн.(площа земель за вказаними позовами становить 871 га)

Судами задоволено 4 позовні заяви на суму 1 334 тис. грн., з них: у бюджетній сфері - З позовні заяви на суму 72 тис. грн. (про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину);    у земельній сфері - 1 на суму 1262 тис. грн. (площа землі становить 40 га).

Крім того, протягом поточного року працівниками Миргородської місцевої прокуратури забезпечено участь в розгляді судами 75 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, складених працівниками Управління захисту економіки в Полтавській області ДЗЕ НП України (в тому числі і за матеріалами Миргородської місцевої прокуратури). За результатами їх розгляду 61 особу (серед яких 32 депутати сільських, селищних, міської, районних рад, 3 посадовці публічного права, 1 державний службовець, 1 службова особа органів внутрішніх справ, 1 службова особа податкової поліції) притягнуто до адміністративної відповідальності та застосовано до них адміністративні стягнення у вигляді штрафів.

Окрім цього, прокуратурою постійно приділяється увага нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Миргородською місцевою прокуратурою упродовж 2018 року проводилися перевірки додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру. За результатами перевірок внесено 26 актів прокурорського реагування, які розглянуто та задоволено, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 3 службові особи.

Розгляд звернень громадян та організація їх прийому залишається одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури, спрямованих на реальний захист прав і свобод людини та громадянина, зміцнення законності й правопорядку.

Упродовж 2018 року до Миргородської місцевої прокуратури надійшло 464 звернення, з них 137 прийнято прокурорами під час особистого прийому громадян. У порівняні з 2017 роком, через зміни у законодавстві, має місце тенденція до зменшення кількості звернень.

В.В. Пономаренко,

керівник Миргородської прокуратури, юрист 1 класу

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]