Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Держекоінспекція Полтавської області посилює роботу щодо захисту ранньоквітучих рослин
2016-02-29

Кожну весну Держекоінспекція звертається до громади із закликом проявляти екологічну свідомість – не купувати, не продавати і просто не зривати весняних квітів, що стане значним вкладом у збереження унікальної української природи.

Ця тимчасова спокуса не повинна перемагати розсудливість, адже первоцвіти занесені до Червоної книги України і знаходяться під загрозою винищення.
  Держекоінспекція у Полтавській області з наближенням весняно-літнього періоду посилила заходи щодо ранньоквітучих рослин. З метою запобігання незаконного придбання, розповсюдження квітів розпочато роботу з ГУ НП України в Полтавській області, Полтавським обласним управління лісового та мисливського господарства. Проводиться затвердження Плану оперативних спільних заходів реагування на порушення природоохоронного законодавства під час використання об’єктів рослинного світу в 2016 році. Буде проводитися оперативна робота, зосереджена в місцях збору, транспортування та збуту рослин, шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.
  Додатково зазначимо, що до Червоної книги України занесені, зокрема, такі ранньоквітучі рослини – підсніжник білосніжний, підсніжник складчастий, підсніжник Ельвеза, горицвіт весняний, рябчик малий, шафран сітчастий, тюльпан дібровий; до переліку видів рослин, які не занесені до Червоної книги України, але є рідкісними або такими, що перебувають під загрозою зникнення на території Полтавської області, відносяться: проліска сибірська, проліска дволиста, конвалія звичайна, первоцвіт весняний, сон широколистий. До причин зміни чисельності вищесказаних рослин відносять: масове зривання на букети, переважно для продажу, викопування цибулин, рекреаційне навантаження.
  Нагадуємо, за порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена відповідальність за ст. 88-1 ч. 1, ч. 2 та ст. 90 КупАП.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]