Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Рубрика "Пам’ятаємо Героїв!"
2020-07-31

31 липня 2014 року під Шахтарськом на Донеччині загинув знаний майстер ковальської справи, старший лейтенант Петро Федоряка. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старшого лейтенанта Петра Федоряку посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 

Під час першої хвилі мобілізації в Україні Петро Федоряка отримав призначення командира зенітно-артилерійського взводу 25-ї повітряно-десантної бригади, у складі якої виконував бойові завдання у зоні АТО. Загинув  боєць 31 липня 2014 року в Шахтарську під час танкової атаки російських найманців із засідки на колону БТР десантників. Похований Петро Федоряка у с. Трудолюб, але справа його життя продовжується.

Його однодумці щорічно проводять у Миргороді фестиваль ножових майстрів, започатковаиний ним, та виковують сонячні годинники. Майстер Петро Федоряка ще до війни придумав зробити курорт Миргород містом сонячних годинників. Але час вніс у неї корективи. Хлопці кують годинники і дарують місту на знак пам’яті про загиблих.

За заслуги Трудолюбівська громада визнала земляка Почесним громадянином Миргородського району. Ім'я Петра Федоряки занесено до Книги Пошани Полтавської області. На фасаді Трудолюбівської ЗОШ I-III ст. встановлено меморіальну дошку на честь загиблого у зоні проведення антитерористичної операції відомого українського коваля та вчителя Петра Вікторовича Федоряки.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]