Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обережно дирофіляріоз!
2020-04-10

Дирофіляріоз – це небезпечне захворювання, яке поширене серед тварин (собак, котів, деяких диких ссавців), але можуть хворіти і люди.

Збудники дирофіляріозу бувають декількох видів.

На території України реєструється підшкірний дирофіляріоз. Доросла дирофілярія цього виду - круглий ниткоподібний гельмінт, білого кольору, довжиною 13-17 см, товщиною з сурову нитку. Основним джерелом збудника у природних умовах є хижі ссавці, а в умовах населених пунктів основну роль у поширенні паразита відіграють, в першу чергу, бродячі собаки. Безпосередньо від собак і кішок людина не заражається. В передачі дирофіляріозу не виключається і роль ґедзів, кліщів, бліх. Зараження людини дирофіляріозом найчастіше відбувається під час активності основних переносників інвазії - комарів, але воно може статися навіть в зимовий період в будинках з підтопленими підвалами, де є комарі

Від моменту укусу людини зараженим комаром до перших проявів захворювання (підшкірна пухлина, відчуття повзання під шкірою, свербіж, біль та ін.) проходить від 1 місяця до 2-х років.

Дорослі гельмінти локалізуються під шкірою або слизовою оболонкою на любій частині тіла, найчастіше - в органах зору (повіки, очне яблуко, кон’юнктива). В місці локалізації гельмінта хворі відчувають наявність іншорідного тіла, або печію, свербіж, з’являється пухлинка з просяне зерно, що порушує функцію органу зору. Характерним симптомом захворювання є міграція гельмінта, що проявляється в пересуванні чи ущільненні «пухлини» під шкірою. Іншими симптомами захворювання можуть бути головний біль, нудота, слабкість, підвищення температури тіла, сильний біль у місці локалізації гельмінта

Профілактика дирофіляріозу полягає в захисті від укусів комарами себе і домашньої тварини.

Для таких цілей є велика кількість різного роду репелентів – препаратів, що відлякують комарів і мошкару. Для собак і котів, використовуються різні види ошийників. В приміщеннях потрібно засітчувати вікна та двері. Ефективним є використання інсектицидних спіралей, електрофумігаторів з інсектицидними пігулками або рідинами. Доступний для всіх захід захисту - носіння одягу, який максимально захищає від укусів комах в години їхньої активності.

Будьте уважні до свого здоров’я!

Миргородське міськрайонне управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається виконком
22 травня 2024 року о 9.00 скликається засідання виконавчого комітету 
     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 08 травня 2024 року

     
     
До уваги жителів Єрок, Ярмаків, Слобідки!

9 травня відбудеться виїзний прийом громадян 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]