Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
У Миргороді урочисто відкрили модернізовану котельню в "Авіамістечку"
2018-12-19

18 грудня в Миргороді відбулося урочисте відкриття об'єктів за проектом "Модернізація теплового району "Авіамістечко". Миргородська міська рада та обласне комунально виробниче підприємство теплового господарства "Миргородтеплоенерго", у співпраці із Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО),  Швецією та Фондом Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) - спільно реалізували цей проект в рамках програми "DemoUkrainaDH".

В урочистому відкритті взяли участь: міський голова Сергій Соломаха, старший радник НЕФКО та менеждер програми "DemoUkrainaDH" Ронні Нільссон, представник корпорації НЕФКО в Україні Олексій Капустинський, радник з міжнародних закупівель програми "DemoUkrainaDH" Микола Куліш, головний інженер обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства "Миргородтеплоенерго"  Олег Фішер, представники підприємств-підрядників.

"Миргород - одне з небагатьох міст України, що було обране до реалізації цього демонстраційного проекту. Місто-курорт - в лідерах по впровадженню пілотних проектів та виступає як надійний партнер. Черговий проект демонструє кілька елементів і технологій в одній системі централізованого опалення. Миргород отримав не тільки сучасну систему опалення, а й економію коштів завдяки підвищенню енергоефективності, скороченню втрат тепла та зменшенню шкідливих викидів", - зазначив Ронні Нільсон.

"Головна особливість Проекту - нові технології модернізації теплових мереж, які вперше застосовують в Україні", - пояснив Артем Вірченко, директор ТОВ "Еско-Лтава". У рамках Проекту було зроблено повну модернізацію окремого теплового району "Авіамістечко": замінено застаріле енергогенеруюче обладнання (старі газові котли) на сучасні енергоефективні з високим ККД, замінено старі теплові розподільчі мережі на нові попередньо ізольовані з оптимізацію маршруту трубопроводів, замінено насосне обладнання котельні. Для ефективного використання теплової енергії, 17 житлових будинків теплового району оснащено індивідуальними тепловими пунктами (ІТП), 6 з яких працюють на опалення та гаряче водопостачання. Пріоритетом потужності цих 6-ти ІТП є забезпечення споживачів гарячою водою в години максимального водорозбору завдяки тимчасовому зменшенню передачі тепла в систему опалення. Це дозволить знизити рівень навантаження в пікові години гарячого водопостачання. З боку споживання, економія пов'язана із впровадженням ІТП та поділяється на дві частини: перша - уникнення "перетопів"; друга - облік споживання теплової енергії та оплата рахунків на основі фактично спожитих обсягів тепла.

Впроваджені заходи дозволять по котельні та житловим будинкам скоротити споживання теплової енергії на 28,3% (3073 МВт*год/рік). Електричної енергії - загалом на 30%, природнього газу - на 28,3 % (322 тис. м3/рік).

Загальний обсяг вартості проекту склав: 687,2 тис. евро. З них: кредит від НЕФКО  - 50,7 % вартості Проекту; грант від Швеції - 34 % та місцеве фінансування -15,3 %, -  порахували на підприємстві "Миргородтеплоенерго".

"У Миргороді - це вже третій проект, реалізований у співпраці з корпорацією НЕФКО. Втілені заходи відповідають європейським принципам, створюють комфортні умови для миргородців і економлять енергоносії та кошти", - коментуючи підсумки співпраці з міжнародними партнерами та завершення проекту наголосив міський голова Сергій Соломаха. Він подякував представникам міжнародних компаній за співпрацю та фінансово-технічну підтримку, а підрядникам - за виконану роботу, та вручив їм Подяки Миргородської міської ради.

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) є міжнародною фінансовою організацією, яка створена відповідно до угоди між Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією й Швецією, зі штаб-квартирою в м.Гельсінкі, Фінляндія. Швеція співпрацює з Україною в рамках довготривалої стратегії розвитку. Також, Швеція і НЕФКО тривалий час співпрацюють за об'єднаною програмою підтримки уряду й муніципалітетів в Україні з метою підтримки екологічно безпечних й енергоефективних демонстраційних проектів у секторі комунального теплопостачання України. На виконання цього Швеція і НЕФКО уклали угоду про управління й адміністрування НЕФКО внеску Швеції до Фонду програми "DemoUkrainaDH", що передбачає фінансування інвестиції в екологічнобезпечні енергоефективні демонстраційні проекти.

 

Проект "Модернізація теплового району "Авіамістечко"

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]