Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Екологічна інспекція провела моніторинг полігону в Миргороді
2018-06-07

Державна екологічна інспекція в Полтавській області виїхала до Миргороду та провела моніторинг території сміттєзвалища міського комунального підприємства. Полігон перевірили на рівень екологічного забруднення та токсичність відходів. Висновок інспектування: буровий шлам не загрожує населенню Миргородщини і Полтавщини в цілому.

Нещодавно до прокуратури Полтавської області надійшло депутатське звернення від Миргородської міської ради. У ньому зазначили: начебто на територію сміттєзвалища міського комунального підприємства «Спецкомунтранс» систематично у великих обсягах зливають речовину біло-коричневого кольору з специфічним запахом. Справу передали Державній екологічній інспекції, яка вирушила на сміттєзвалище — перевірити ситуацію. 

На місці полігону державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Полтавської області Сакало Олександр зустрівся із виконуючим обов’язки начальника «Спецкомунтрансу» Губерським Валентином. Останній запевнив: речовина не несе загрози населенню:

— На наш полігон вивозили буровий шлам. Він являє собою продукти буріння газової свердловини. Вивіз і прийом шламу ми задокументували: склали із замовниками договір. Тобто все було прозоро. На цей час термін угоди минув, тому продукти буріння вже не приймаємо. 

Також Валентин Губерський зазначив:

— Щороку ми проводимо моніторинг полігону, де перевіряємо рівень екологічного забруднення, токсичність відходів тощо. Для цього укладаємо угоду із місцевою лабораторією, яка займається перевіркою стану атмосферного повітря, ґрунту, ґрунтових вод, проводить радіометрію. За результатами дозиметричного контролю, рівень гамма-випромінювання на початку цього року не перевищував норму.

Також Придніпровський регіональний центр ДЗ «Дніпропетровської медичної академії МОЗ України» отримав зразки продуктів оброблення бурового шламу і провів ряд перевірок. Висновки надав «Спецкомунтрансу». За результатами санітарно-хімічних та токсиколого-гігієнічних досліджень, буровий шлам вміщує речовини, які є малотоксичними.

Олександр Сакало опісля інспектування полігону зробив висновок:

— Результати перевірки доводять, що буровий шлам не несе загрози для навколишнього середовища і для людей. Також, накопичення шламу на полігоні сприяє безпечному зберіганню побутових відходів, використовується в якості ізолюючого матеріалу і перешкоджає горінню відходів. Також він допомагає захистити середовище від продуктів розпаду твердих побутових відходів.

Отже, буровий шлам не загрожує населенню Миргородщини і Полтавщини в цілому. Тож немає чого хвилюватися.

Прес-служба Державної екологічної інспекції в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 16 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]