Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Захистіть себе і дитину — вакцинуйтеся!
2018-12-10

Якісні і ефективні вакцини, що захищають від кору, паротиту і краснухи, наявні в усіх кабінетах щеплень області. Загалом станом на 1 листопада в області було 21 892 дози вакцини КПК. Це складає 116% від річної потреби області. Тобто наявної кількості вистачає для планової та посиленої імунізації мешканців у найближчі декілька місяці. Про це повідомили в прес-центрі ДОЗ ОДА.

Рівень охоплення щепленнями КПК в області залишається незадовільно низьким, зокрема першу дозу вакцини КПК за графіком отримали лише 74% дітей.

Єдиний спосіб запобігти ускладненням або смерті від кору — вакцинація. У 2018 році найбільше хворіють кором саме у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. Наша область не входить до переліку областей з найвищими показниками захворюваності.

Водночас, станом на 23 листопада, з початку року на кір захворіли 478 жителів області (328 дорослих і 150 дітей). У зоні ризику перебувають абсолютно усі діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а у разі хвороби — рятують від смертельно небезпечних ускладнень.

Вакцинуватись за Національним календарем профілактичних щеплень чи надолужити пропущені щеплення можуть безкоштовно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику — військові, учасники ОСС, студенти, освітяни і медики.

Захист від кору потрібен, якщо:

  • дитині виповнилося 12 місяців — не зволікайте із плановим щепленням КПК;
  • дитина старша 1 року і ви пропустили перше щеплення — негайно надолужте його, звернувшись до вашого медичного закладу;
  • дитині 6 років — це час іти на планову ревакцинацію КПК;
  • ви пропустили планову ревакцинацію у 6 років — зверніться до медичного закладу, адже тільки дві дози вакцини забезпечують повний захист;
  • дитині 6 та більше років і вона не має жодного щеплення КПК — потрібно зробити два щеплення з інтервалом не менше одного місяця;
  • ви не пам’ятаєте, чи робили дитині щеплення КПК, і не маєте документальних підтверджень — цьому випадку також потрібно вакцинувати;
  • підлітки, а також дорослі, що не хворіли на кір, не отримували щеплень від кору.

 

Усі вакцини, які закуповує Україна, безпечні і ефективні, їхня якість підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я — найавторитетнішою організацією у сфері охорони здоров’я у світі.

Вакцина КПК, як і будь-які медичні препарати, може мати побічні дії, проте ризик ускладнень після кору непорівняно вищий, ніж ризик проявів після щеплення. З 1000 людей, які заразилися кором, 1 помирає, в 1 розвивається енцефаліт, а 50 отримують тяжкі ускладнення, від яких страждають усе життя. Випадки ж складних реакцій на вакцину трапляються з меншою імовірністю, ніж один раз на мільйон.

Якщо у кабінеті щеплень вашого медзакладу кажуть, що вакцин немає — терміново повідомте про це головного лікаря, а також Департамент охорони здоров’я:

(0532) 60-77-09, e-mail: [email protected]

 

Захистіть себе і дитину — вакцинуйтеся!

 

ПРЕС-ЦЕНТР ДОЗ ОДА за матеріалами МОЗ України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]