Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
З нагоди Дня Соборності в Миргороді відбулося покладання квітів
2021-01-22

З нагоди Дня Соборності  в Миргороді відбулося покладання квітів. Представники міської та районної влади  поклали квіти до підніжжя постаменту національного пророка та  пам'ятного знаку воїнам, які загинули захищаючи Україну від російських агресорів, що у сквері Слави.

Офіційно свято  було встановлено в 1999 році. 22 січня також є датою інших пам'ятних подій української історії. У 1918 році в цей день була оголошена незалежність Української Народної Республіки. А роком пізніше в цей же день відбулося об'єднання УНР і ЗУНР. У 1990 це свято відзначили акцією "живий ланцюг" - мільйони людей від Києва до Львова взялися за руки, відзначаючи День Соборності.

У цей день жителі України утворюють "живий ланцюг" єднання, із заходу до сходу. Перша така масова акція відбулася 22 січня 1990 року – в 71-шу річницю Акту Злуки. Більше мільйона людей взялися за руки та утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова.

Через строгий карантин акції єднання цьогоріч проходять онлайн. У соціальних мережах  долучаються до патріотичного флешмобу "ланцюг Соборності", чим демонструють єдність  і прагнення українців до свободи.

 Патріотична акція єднання відбулася у Миргороді у 2019 році. Тоді миргородці з'єднали береги річки Хорол, передаючи прапор міста, який  у 2015 році з побажаннями залишитися живими, був у зоні АТО і повернувся із миргородськими хлопцями додому. Кожен учасник заходу тримав цю дорогу святиню у руках.

У 2020 році з нагоди Дня Соборності України у Миргороді  учасники акції єднання, тримаючи в руках синьо-жовтий стяг, пройшли шляхом історії - від Козака і до Шевченка. Колона вирушила від пам'ятника "Миргородським козакам" і центральною вулицею прийшла до пам'ятника Тарасові Шевченку. Державна символіка та квіти в руках патріотів створили "живий ланцюг".

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]