Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
З 1 січня в Україні набули чинності низка законів та новацій
2019-01-03

У цьому році відбудеться зростання мінімальної заробітної плати на 450 гривень, підвищення зарплат і пенсій "окремим категоріям" громадян, субсидії почнуть видавати "живими грошима", вступлять в силу нові тарифи «Укрпошти». З 1 січня 2019 року мінімальну заробітну плату в Україні збільшено на 12% - з 3723 до 4173 грн. Про це йдеться у законі про держбюджет на 2019 рік, оприлюдненому на сайті Верховної Ради.

При цьому середньомісячна зарплата у 2019 році має скласти 10129 грн і з урахуванням інфляції збільшитися на 6,9%.

З 1 січня 2019 року зросте й зарплата науково-педагогічних працівників на 20%. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів 18 грудня 2018 р.

Державним бюджетом-2019 встановлено на 30% збільшення заробітної плати військовим.

А от, середнє зростання заробітної плати працівників бюджетного сектору в 2019 році буде обмежене 9,4 відсотками. Український Уряд зобов'язався обмежити зростання заробітних плат державним службовцям у 2019 році в рамках консолідації бюджетних видатків на безпеку та інфраструктуру. Про це йдеться в меморандумі між Україною і МВФ.

Запрацює монетизація субсидій. Про це йдеться у постанові Уряду, від 27 грудня 2018 р. № 1176.

Так, із 1 січня субсидії монетизують тим, хто вперше звернеться по них.

Крім того, з 1 травня призначення субсидії домогосподарствам, які вже оформили її на опалювальний сезон 2018/19 року, здіснюватиметься лише після подання нових заяви і декларації, в яких необхідно зазначити номер мобільного телефону заявника.

З нового року зміниться вартість деяких послуг "Укрпошти". Зокрема  знизять оціночну вартість доставки посилок з 1,2% (але не менше 3 грн) до 1% (не менше 1 грн). Докладніше тарифи «Укрпошти» можна переглянути тут:

У Держслужбі зайнятості запровадять інститут "кар’єрного радника", згідно з прийнятим урядом новим "Порядком реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу".

Про це йдеться в постанові  Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 р. № 792.

Облік осіб буде проводити центр зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування таких осіб.

Згідно із законом "Про ринок електричної енергії", від 1 січня 2019 року за електрику треба буде платити двом компаніям - тим, що її розподіляють, і тим, що постачають, повідомляє ВВС

Договір споживача з оператором розподілу стосуватиметься переважно технічних параметрів потужності, напруги електричних мереж, підключення і відключення від послуги. Договір з постачання стосуватиметься купівлі-продажу електрики, як товару.

Проте перші платіжки із розділеною платою за електрику з окремими рядками за послуги розподілу і за послуги постачання електроенергії - споживачі отримають у лютому.

З 1 січня почне діяти нова соціальна програма - "муніципальна няня".

За цією програмою батьки отримуватимуть відшкодування плати за послуги догляду за дитиною до 3 років у розмірі прожиткового мінімуму на дітей до 6 років. З 1 січня цей прожитковий мінімум становитиме 1626 грн, а до кінця 2019 року зросте до 1779 грн.

Для того, щоб отримати гроші від держави, батьки мають самі обрати няню, укласти з нею угоду про офіційне працевлаштування, а на кінець року надати документи на відшкодування.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 28 червня 2024 року

     
     
Оголошення

Мінагрополітики запроваджено моніторинг кількості випадків загибелі бджіл 

     
     
До уваги жителів сіл Слобідка, Білики, Зубівка!

Графік виїзного прийому громадян спеціалістами комунальних підприємств Миргородської міської ради:

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]