Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Виховуємо основи працелюбства
2016-12-21

Все починається з дитинства… І позитивне ставлення до праці, формування навичок трудової діяльності, самостійності, відповідальності є основою подальшої успішної соціалізації людини. Трудове виховання – одна із складових системи гармонійного розвитку дітей дошкільного віку. Саме темі «Умови організації трудової діяльності у дошкільному навчальному закладі» був присвячений семінар – практикум завідувачів та вихователів – методистів ДНЗ, що відбувся на базі ДНЗ №5 «Сонечко» м. Миргорода.

Відкрила семінар керівник закладу Шклярук Л.А., яка ознайомила присутніх із планом роботи семінару та відмітила, що головними завданнями, над яким працює дошкільний навчальний заклад є виховання у дітей інтересу до праці, бережного ставлення до її результатів, формування навичок трудової діяльності, розвиток позитивних якостей особистості. Лариса Анатоліївна запропонувала переглянути створений колективом відеофільм «Виховання працею», у якому розкриваються види і форми трудової діяльності дітей, робота з батьками з цього питання, підвищення фахової майстерності педагогів. Цікавим та змістовним був методичний коментар «Виховуємо основи працелюбства», підготовлений  вихователем-методистом закладу  Солонець І.М.

Під час практичної частини гості побували на занятті-грі «Зростаємо працьовитими» (старша група, вихователь Гавриш Л.В.). Поєднуючи навчання з елементами сюжетно-рольової гри, педагог разом з дітьми «зняли» цікавий «фільм» про відомі професії, важливість і корисність праці.

На завершення вихователь дитячого садка Помєщикова Л.О. провела для учасників семінару майстер – клас «Новітні техніки художньої праці». З великим задоволенням присутні вправлялися у виготовленні подарункової троянди з гофрованого паперу.

Підводячи підсумок, керівники дошкільних навчальних закладів виробили методичні рекомендації, основою яких стали слова великого педагога сучасності В. Сухомлинського: «Праця стає великим вихователем, коли вона входить у життя вихованців, дає радість дружби і товариства, розвиває цікавість і допитливість, народжує нову красу в навколишньому світі, пробуджує перше громадянське почуття – творця матеріальних благ, без яких неможливе життя людини».

 

Силко В.П.,

методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги жителів Біликів та Зубівки!

Виїзний прийом громадян

     
     
Засідання постійної комісії з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

10 травня 2024  року о 14.00  в залі засідань міської ради відбудеться засідання постійної  комісії Миргородської міської ради 8 скликання з питань земельних ресурсів, охорони довкілля

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 09 травня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]